Grønkålssalat med græskar og granatæble


grønkålssalat

Indrømmet, jeg er faktisk ikke den helt store salatpige. Altså ikke fordi jeg ikke sætter pris på en lækker salat, men det er altså overvejende lækre pastaretter, simreretter og generelt tungere retter der bliver til i mit køkken. Til gengæld er jeg dog virkelig vild med efterårssalater der byder på bagte rodfrugter – som i dette tilfælde græskar. Her bliver det akkompagneret af grønkål i en skøn dressing, sprøde og friske granatæblekerner og en god feta.

Grønkål har faktisk længe skræmt mig – måske fordi jeg lavede en meget mislykket risotto med grønkål for nogle år siden. Og siden da har jeg faktisk ikke turde give mig i kast med det igen. Før for et par måneder siden, hvor jeg i forbindelse med arbejdet skulle ud og lave nogle grønkålssalater – og så blev jeg faktisk ret så vild med de grønne stængler. For hvor har de egentlig meget at byde på når de bliver vendt i en dejlig dressing og sat sammen med en masse andet lækkert fyld.

Denne grønkålssalat er virkelig lækker og fungerer både lun, men også kold dagen efter på madpakken. Server den som den er eller med et stykke lækkert kød til. Hvis du vil køre den kødfri kan du tilsætte nogle kerner som fx perlebyg for at give salaten lidt mere fylde.

Jeg håber at salaten vil bringe glæde hjemme hos dig – uanset om du spiser den som den er, som tilbehør til at stykke kød, eller med lidt ekstra fyld. Rigtig god tirsdag herfra <3

græskarsalat


INGREDIENSER (2 pers)

1 butternut squash
2 spsk olivenolie
1,5 tsk spidskommen
0,5 tsk chiliflager (eller mindre hvis du ikke er så meget til det spicy)
1 tsk flagesalt
friskkværnet peber
5 stilke grønkål
1/4-1/2 granatæble (alt efter størrelsen)
100 g god feta
4 spsk rapsolie
1 spsk æbleeddike/citronsaft
1 tsk flydende honning
1 tsk sennep
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skær skrællen af græskarret og skær det i grove tern. Vend græskartern med olie og krydderier og hæld dem på en bradepande med bagepapir. Bag græskarternene ved 200 grader traditionel ovn – vend dem undervejs. Lad græskarternene køle i 10 min når de er færdigbagt. Gør de andre ingredienser klar mens græskarret bager.

Pluk grønkålen fri fra de grove stængler og snit grønkålen fint. Rør en dressing sammen af rapsolie, æbleeddike, honning, sennep, salt og peber og smag til. Vend dressingen med grønkålen, og lad den trække indtil græskarret er bagt færdigt.

Læg grønkålen på et fad, og fordel græskartern, granatæblekerner og feta på toppen. Spis salaten mens den stadig er lun.

Velbekomme.

grønkålssalat med græskar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *