Bygotto med spidskål og ristede kikærter

bygotto med spidskål

Bygotto er en af mine yndlingsvariationer af den traditionelle risotto. Her har jeg lavet en nordisk inspireret bygotto med rødt spidskål, æble og ristede kikærter. Den er nem at lave, fuld af smag og dejlig mættende, selvom den er uden kød. Jeg er vild med at bruge ristede kikærter som topping til både pastaretter, risotto og salater. Når jeg er alene spiser jeg sjældent kød, og så er det lækkert med kikærter til at give lidt fylde og knas til retterne.

Det røde spidskål pynter gevaldigt på retten og er så fint at se på – men har du et almindeligt lyst spidskål liggende kan du også sagtens bruge dette. Det smager stadig fremragende! Retten her er en rigtig efterårsret, der går ind under kategorien ‘comfort-food’ – perfekt til kolde efterårsdage, hvor det bedste er at sidde i sofaen med et tæppe over sig og aftensmaden i en skål. Det er i hvert fald noget jeg er ret fan af efter en lang og travl dag, hvor man bare har brug for at smække benene op og nyde en lækker omgang hjemmelavet mad. Der gør bygottoen sig i hvert fald rigtig godt!

Hvis du trænger til lidt selvforkælelse i form af comfort-food eller mangler lidt inspiration til en kødfri aftensmad, så prøv denne her bygotto med spidskål og ristede kikærter. Den er cremet, sprød og fuld af smag!

bygotto


INGREDIENSER (2 pers)

Ristede kikærter

1 dåse kikærter
1 tsk spidskommen
1/2 tsk paprika
1/4 tsk stødt koriander
1/2 tsk salt
1 spsk olie

Bygotto

200 g perlebyg
1 liter hønsebouillon
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
20 g smør
1/2 rødt spidskål
75 g fintrevet parmesanost
1 dl piskefløde
saft af 1 citron
salt og peber
10 g grofthakket persille + ekstra persille til toppen
1 æble

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200 grader. Skyl kikærterne i rindende vand og vend dem med krydderier og olie. Fordel kikærterne på en bageplade og rist dem i ovnen til de bliver sprøde – ca. 20 min.

Kog perlebyg i bouillonen i ca. 20 min. til perlebyggene er færdige. Der skal gerne være lidt væske tilbage – hvis du ikke har noget bouillon tilbage laver du lige en ekstra dl til bygottoen. Hak skalotteløg og hvidløg fint og snit spidskålen i tynde strimler. Smelt smørret i en dyb pande og svits løgene heri. Tilsæt spidskål og svits det med et par minutter. Tilsæt fløde, perlebyg og bouillonvand, og rør det hele godt sammen. Hak persillen groft og vend persillen i bygottoen sammen med parmesan. Smag bygottoen til med citronsaft, salt og peber. Lad den koge ind et par minutter til den får en cremet konsistens.

Server bygottoen i dybe tallerkener toppet med tynde skiver af æble, ristede kikærter og et ekstra drys persille.

risotto


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *