Pastasalat med grønkål, bagte gulerødder og feta


pastasalat

Endnu en salat har ramt bloggen – denne gang i form af en lækker pastasalat med grønkål, bagte gulerødder, feta og ristede kikærter. En virkelig dejlig salat der både kan nydes som en god mættende frokost eller som tilbehør til fx en omgang veggiedeller eller kød.

Salat med bagte gulerødder er noget jeg laver virkelig ofte, da jeg altid har gulerødder i køleskabet. Og når gulerødderne bliver bagt får de en virkelig dejlig sødme, som er så skøn i en omgang salat. Grønkål er også fast inventar i mit køleskab for tiden, da det kan holde sig frisk længe og bare smager virkelig godt. Så jeg spår at denne salat komme på menuen en del gange denne vinter – perfekt når der skal gøres lidt ekstra ud af frokosten. Og selvom den smager skønt lun, så er den altså også stadig virkelig god efter en dag i køleskabet.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

bagte gulerødder pastasalat


INGREDIENSER

100 g tørret pasta (jeg bruget en grov variant)
80 g grønkål
75 g feta

Dressing
2 spsk rapsolie
1 tsk hvidvinseddike
1/2 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
1,5 tsk lys tahin
salt og peber

Bagte gulerødder
500 g gulerødder
1 spsk olivenolie
salt og peber

Ristede kikærter
1 dåse kikærter
1 spsk olivenolie
1/2 tsk sød paprika
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

Kog pastaen i rigelig letsaltet vand. Dræn pastaen og stil til side, så den kan køle en smule af.

Snit grønkålen fint. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen med grønkål og kram det godt sammen så dressingen bliver masseret godt ind i kålen. Vend pastaen sammen med grønkål og stil det til side ved stuetemperatur mens du laver bagte gulerødder og kikærter.

Skær gulerødderne i skrå skiver og bland dem med olivenolie. Fordel gulerødderne på en bageplade med bagepapir og drys med salt og peber. Bag gulerødderne ved 200 grader traditionel ovn i 30-35 min til de er møre og gyldne.

Varm en pande op med olivenolie. Dræn og skyl kikærterne og kom dem på panden sammen med krydderier. Rist kikærterne ved medium varme i ca 10 min til de er blevet sprøde og har fået lidt farve.

Bland de bagte gulerødder og halvdelen af kikærterne i salaten. Top salaten med smuldret feta og evt lidt ekstra af de ristede kikærter.

Tip – lidt avocado i salaten eller et smilende æg på toppen vil absolut heller ikke være dårligt, hvis salaten skal være endnu mere snasket og mættende.

bagte gulerødder


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *