I forrige uge havde jeg besøg af Julie og hendes søn til barselshygge og lidt madlavning. Vi startede som sædvanligt sagen med boller og kaffe (og der røg vist også en croissant ned så vidt jeg husker) – og så biksede vi lidt grønt sammen til frokost af hvad der nu havde gemt sig i køleskabet.
Denne salat er egentlig ret simpel, men smagte virkelig skønt som en lækker let frokost – det er en grønkålssalat med søde bagte tomater, røget laks og ristede kikærter. En dejlig kombination, som det bestemt ikke bliver sidste gang jeg skal have til frokost. Opskriften rækker til 2-3 personer som en let frokost – og den kunne også sagtens nydes med fx et stykke brød til, hvis det skal mætte lidt mere.
Hvis du ikke kender Julie Bruun, så vil jeg anbefale dig at smutte forbi hendes blog – hun har sindsygt mange lækre opskrifter, og hun er så god til at bikse sunde og nemme hverdagsretter sammen!
Rigtig dejlig weekend til jer alle – søde kram, Pilen <3
Tip! Et par dage senere lavede jeg samme salat igen og proppede en halv avocado i tern i – det gjorde altså ikke salaten dårligere. Så hvis du har en avocado liggende, så smid den endelig i salaten.
INGREDIENSER (2-3 pers)
Bagte tomater
250 g cherrytomater
1 spsk olivenolie
et par kviste rosmarin
salt og peber
Ristede kikærter
1 dåse kikærter
1 spsk olivenolie
1/2 tsk sød paprika
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk salt
Dressing
2 spsk rapsolie
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
salt og peber
Salat
3 store stilke grønkål
1 stor håndfuld feldsalat
1 stor håndfuld ærteskud (kan sagtens erstattes med en anden form for salatblade, hvis du ikke kan få fat i dem)
3 store skiver røget laks (ca 75 g)
FREMGANGSMÅDE
Bagte tomater
Halver cherrytomaterne og vend dem med olivenolie. Placer tomaterne på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad. Drys med salt og peber og læg et par rosmarinkviste ved. Bag tomaterne ved 180 grader traditionel ovn i ca 45 min til de har fået farve og er svundet lidt ind. Lad tomaterne køle lidt af.
Du skal kun bruge halvdelen af tomaterne til salaten – resten kan gemmes i en bøtte i køleskabet.
Ristede kikærter
Varm en pande op med olivenolie. Dræn og skyld kikærterne og kom dem på panden sammen med krydderier. Rist kikærterne ved medium varme i ca 10 min til de er blevet sprøde og har fået lidt farve.
Dressing
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen så den tykner – smag til med salt og peber.
Salat
Pluk grønkålen af stængerne, skyl den og hak den groft. Vend dressingen med grønkål, feldsalat og ærteskud – gem evt lidt ærteskud til pynt.
Vend halvdelen af cherrytomaterne og kikærterne i salaten.
Skær laksen i tykke strimler og fordel den på salaten. Top evt med lidt ekstra ærteskud.