Nogle gange er det lækkert at kunne gøre lidt ekstra ud af frokosten – og nogle gange må aftensmaden gerne bare være nem og ikke alt for tung. Og der er en pasta med pesto altså altid en sikker vinder. Især når det er med en hjemmelavet rucolapesto med hasselnødder. Så bliver det altså lige en tand bedre.
Denne hjemmelavede rucolapesto er lige til at blende sammen, vende med friskkogt pasta og servere med lidt grønt, et æg og lidt sprødstegt parmaskinke. Egentlig bare fordi det var det jeg havde i køleskabet. Du kan jo i rpincippet bruge de grøntsager du har liggende, bacon, kyllingerester eller hvad køleskabet nu byder på. Men den hjemmelavede pesto må du ikke gå ned på – den gør hele forskellen.
Generelt synnes jeg der er alt for få gode pestoer i supermarkedet – og de få gode man kan finde koster virkelig meget. I hvert fald det samme som det koster selv at lave en god pesto. Og så kan man jo lave den lige som man bedst kan lide det.
I får opskriften på den lækre rucolapesto med hasselnødder – og en lille hurtig guide til salaten på billedet ovenfor. Den er freestylet ret så meget efter hvad køleskabet bød på, men smagte virkelig lækkert!
Rigtig dejlig onsdag til jer alle – og søde kram, Pilen <3
INGREDIENSER
Rucolapesto
100 g skyllet rucola
40 g ristede og afskallede hasselnødder
1 dl rapsolie
saft af 1/2 citron
25 g parmesan
salt og peber
Blend alle ingredienserne godt sammen – juster konsistensen med olie og smag til med salt, peber og citronsaft.
Pasta med pesto
Kog pasta efter anvisning på pakken. Vend pastaen med rigelig pesto.
Rist parmaskinke ved 200 grader traditionel ovn i 7-8 min til det er sprødt, og bræk det i mindre stykker.
Anret salaten med frisk rucola, pasta med pesto, cherrytomater og et blødkogt eller smilende æg. Top med sprødstegt parmaskinke.