Bananmuffins med mælkechokoladeganache


bananmuffins

Bananmuffins med mælkechokoladeganache og ekstra store chokoladestykker – en vaskeægte klassiker klædt ud som en festlig minikage med chokoladekugler og guldstøv. Det er så nemt at gøre en helt almindelige bananmuffins lidt festligere ved at bage dem i en sjov silikoneform og derefter give den gas med chokolade og guldstøv. Meget mere skal der altså ikke til.

Og bananmuffins går man altså bare aldrig galt i byen med – de smager virkelig skønt, er svampede og fyldt med chokolade. Hvis du synes det er for meget med både chokolade i dejen og som pynt, så undlad bare chokoladestykkerne – men altså i min verden kan man jo ikke få for meget chokolade.

Hvis du ikke har de store planer på sådan en stille og rolig søndag, så tager dejen ikke mere end 10 min at røre sammen – og efter ca 20 min i ovnen er der lækre bananmuffins. Husk bare at det ikke er sikkert at 1 muffin per mand er nok. Hellere lidt for mange end for lidt.

Rigtig dejlig søndag til jer alle – og søde kagekram, Pilen <3

bananmuffins banankage


Tip! Jeg har brugt Charlotte silikoneforme købt her – alternativt kan du lave dem i andre silikoneforme af samme størrelse (7 cm diameter) eller almindelige muffinsforme.

Hvis du er mere til en banankage så prøv evt min bedste banankage med nutella eller en skøn variant med kaffecreme.

INGREDIENSER (8 stk)

2 modne bananer
2 æg
110 g sukker
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
75 g smør
75 g mørk chokolade

Mælkechokoladeganache

75 g mørk mælkechokolade (jeg brugte en 49 % fra Summerbird)
45 g piskefløde
10 g glukosesirup

Pynt

Crispy pearls
guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Smelt smørret og stil det til side.

Sigt hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med det smeltede smør. Hak til sidst chokoladen groft og vend den i dejen.

Fordel dejen i 8 silikoneforme (de skal fyldes næsten op til kanten), og bag kagerne ved 200 grader traditionel ovn i 18-20 min.

Tag silikoneformen ud af ovnen og lad den køle let af inden du vender den på hovedet og lader dine muffins glide ud af formen. Lad dine muffins køle helt af inden de pyntes.

Mælkechokoladeganache

Smelt chokoladen over vandbad og varm fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør det hele godt sammen med en dejskraber til det samler sig til en blank ganache.

Hæld forsigtigt ganachen over kagerne så det render lidt ned af siderne, og pynt med crispy pearls og lidt guldstøv.

bananmuffins


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *