Pizza med græskar og hjemmelavet persillepesto


pizza med græskar

Hvis der er noget jeg virkelig elsker, så er det pizza. Jeg elsker at man kan variere fyldet i en uendelighed, og så er det altså bare italiensk mad når det er bedst. Det betyder dog ikke at jeg altid holder mig til det klassiske fyld med tomatsauce og ost – denne gang har jeg nemlig kastet mig ud en rigtig efterårsvariant med masser af smag og lækker efterårsgrønt.

Denne pizza er lavet på en grovere dej, og derefter toppet med den bedste hjemmelavede persillepesto, søde skiver af græskar og en lækker vesterhavsost på toppen. Jeg siger jer det er godt – og selv Jonas, der ellers er meget glad for kød, var vild med pizzaen.

Den persillepesto jeg bruger på pizzaen gør virkelig den store forskel – her skal du ikke fare i supermarkedet og købe en pesto. Det tager ingen tid at blende sammen, og smagen af persille og hasselnødder gør det virkelig godt sammen. Og hvis du skulle have rester, er pestoen virkelig også god i en sandwich eller til at vende i en omgang friskkogt pasta.

Der bliver 4 store pizzaer ud af portionen – eller 8 små minipizzaer, som er perfekte til madpakken. Du kan også sagtens bruge noget af dejen til lækre boller, hvis du ikke skal bruge så mange pizzaer. Men altså – pizzarester er jo altid godt!

Rigtig dejlig søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

pizza med pesto pizza med græskar


INGREDIENSER (4 pers)

Pizzabund

5 dl koldt vand
100 g yoghurt/A38
1 spsk sukker
8 g gær
2 spsk olie
50 g rugmel
200 g groft ølandshvedemel
400 g hvedemel
14 g salt

Pesto

50 g bredbladet persille
50 g ristede og afskallede hasselnødder
20 g fintrevet parmesan
1,25 dl rapsolie
saft af ca 1/2 citron (smag til)
salt og peber

Fyld

1 butternut squash
2 rødløg
2 kugler frisk mozzarella
50 g vesterhavsost (fx havgus, eller alternativt parmesan)

FREMGANGSMÅDE

Pizzabund

Rør gær, yoghurt og det kolde vand sammen. Tilsæt sukker, olie, rugmel og ølandshvedemel og rør det sammen til en klistret masse. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen godt igennem – gerne på en røremaskine. Dejen skal æltes i 10-15 min indtil den samler sig om dejkrogen. Dæk skålen med film eller et låg og stil dejen på køl i 12-16 timer.

Tag dejen ud af køleskabet inden du går igang med forberedelserne til fyldet.

Persillepesto

Blend alle ingredienserne til pestoen sammen pånær citronsaft salt og peber. Blend alt efter hvor fin du vil have konsistensen. Smag pestoen til med citronsaft salt og peber.

Fyld

Udsten dit græskar for kerner og skær græskarret i tynde skiver – du kan sagtens beholde skrællen på hvis du bruger et økologisk græskar. Skær rødløg i tynde skiver og dræn osten for vand.

Hæld din dej ud på et meldrysset bord og del dejen i 4 lige store klumper. Form hver dejklump til en pizzabund ved at strække forsigtigt i den og ved at rulle med en kagerulle uden at presse for meget luft ud af dejen. Sørg for at bruge rigeligt med mel til dette, da dejen ellers vil klistre. Løft forsigtigt bunden over på et stykke bagepapir, og gentag proceduren med de sidste 3 dejklumper. Hvis du laver minipizzaer deler du blot dejen i 8 stykker og placerer to minipizzaer på hvert stykke bagepapir.

Smør bundene med et tyndt lag pesto. Pluk mozzarellaen i små stykker og fordel den på pizzabundene – brug ca 1/2 mozzarella per pizza. Fordel græskar og rødløg på pizzaerne i et tyndt lag.

Bag en pizza af gangen ved 250 grader traditionel ovn i ca 12 min – Sørg for at have en varm plade i ovnen som du kan skubbe pizzaen over på. Dette gør at bunden bliver lækker sprød. Hvis du har en pizzasten er det kun endnu bedre. Tjek at bunden er sprød og fyldet er gyldent og boblende inden du tager pizzaen ud af ovnen.

Top den varme pizza med vesterhavsost eller parmesan og nyd den straks mens du bager de resterende pizzaer.

pizza med pesto


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *