Pasta med kødboller, champignonsovs og rosmarin


pasta med kødboller Det her er uden tvivl en af de allerbedste pastaretter jeg nogensinde har lavet – og smagt! Det er en rigtig efterårsret på den tunge måde, men hvor er den bare lækker. Pasta med kødboller er en italiensk klassiker – her er tomatsovsen dog skiftet ud med en lækker champignonsovs, spinat og de saftigste krydrede mini kødboller. Og så er den godt krydret med rosmarin og citron, som bare giver en virkelig lækker smag til champignonerne og fløden.

Det her er en af de der retter der virkelig indbyder til selvforkælelse og et godt glas rødvin til. Server retten for en du holder af, og jeg er sikker på at du bliver meget populær. Man går jo virkelig aldrig galt i byen med en pastaret hvis du spørger mig – slet ikke når pastaen er vendt i en god flødesovs med lækre champignoner og krydderier.

Kødbollerne her er lækre saftige, og så gemmer de på en masse gode friske krydderurter og en god håndfuld parmesan. Der bliver en kæmpe portion kødboller af denne portion – men du kan sagtens fryse de resterende ned – det er testet! Så ligger de bare klar i fryseren til næste gang den står på pasta med champignonsovs. Ellers er jeg sikker på at det også vil være et hit at toppe en efterårsrisotto med græskar eller svampe med kødbollerne.

Hvis du også har en svaghed for pastaretter – eller champignonsovs sådan generelt – eller bare elsker kødboller. Så prøv lige denne her version – jeg er i hvert fald fan!

champignonsovs


INGREDIENSER (2 pers)

Kødboller

500 g hakket svine- og kalvekød
75 g blødt smuldret brød
50 g fintrevet parmesan
2 æg
1,5 spsk hvedemel
1,5 dl mælk
1 stor håndfuld blandede friske krydderurter (jeg brugte rosmarin, timian og basilikum)
2,5 tsk salt
friskkværnet peber
smør til stegning

Pasta med champignonsovs

175 g tørret parpadelle pasta (eller tagliatelle)
1 spsk olivenolie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
100 g babyspinat
200 g brune champignon
4 kviste rosmarin, nålene heraf
1,5 dl piskefløde
citronsaft
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Kødboller

Udblød brødet i mælken og hak krydderurterne fint. Bland alle ingredienserne til farsen godt sammen til en ensartet blanding. Form små minikødboller af farsen – ca 2 cm i diameter, og steg dem på en varm pande til de er gyldne, men stadig saftige indeni. Det er nemmest at forme alle kødbollerne først, så de er klar, og derefter stege dem alle af to omgange. Læg kødbollerne i en dyb tallerken og hold dem varme. Stil panden til side med det overskydende fedtstof fra kødbollerne.

Pasta med champignonsovs

Hak skalotteløg og hvidløg fint, og rens og skær champignonerne i skiver. Hak rosmarin fint, og sæt vand over til pastaen, så det er klart.

Tilføj olivenolien til panden som du stegte kødbollerne i, og lad den blive godt varm. Svits først skalotteløg og hvidløg i et par minutter, hvorefter du tilsætter champignon og lader dem svitse med et stykke tid. Skru ned for varmen og tilsæt fløde og spinat. Lad spinaten falde sammen og sovsen koge op. Smag til med citronsaft, rosmarin, salt og peber. Skru helt ned for varmen mens du koger pastaen al dente. Tilføj et par spsk af kogevandet til sovsen og vend derefter den afdryppede pasta i sovsen og rør rundt et par minutter over svag varme, til sovsen hænger fast ved pastaen.

Server pastaen toppet med mini kødbollerne og evt lidt revet parmesan.

pasta med rosmarin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *