Lakridskage med hvid chokolade og citronfromage – påskekage


påskekage
En skøn og simpel påskedessert med fine påskeæg på toppen – en saftig lakridskage med hvid chokolade og en luftig og frisk citronfromage. Simpelt men virkelig lækkert.

Lakridskage med hvid chokolade og citronfromage er en virkelig simpel og hurtig påskekage, der ikke kræver alt for mange elementer. Men ikke desto mindre smager den super skønt af hvid chokolade, lakrids og frisk citron. En klassisk smagskombination, jeg virkelig elsker.

Jeg har pyntet kagen med lækre påskeæg bestående af en sprød hvid chokoladeskal og lakridskaramel. Kan du ikke skaffe lige disse påskeæg, kan de altså godt undlades eller erstattes med de påskeæg du nu lige har på lager her i påskedagene.

Rigtig god påske til jer alle – søde kram, Pilen <3

citronfromage
påskekage

Tip! Hvis du vil have helt skarpe kanter, er jeg sikker på at du godt kan fryse moussen, hvorefter du fjerner kageplasten og lader den tø op i køleskabet. Min erfaring er dog at sådan en fromage bevarer den allerbedste konsistens, hvid den blot står på køl – så lever jeg gerne med lidt rustikke kanter <3

INGREDIENSER (8 pers)

Lakridskage
100 g hvid chokolade
100 g smør
2 æg
160 g rørsukker
20 g sød lakridssirup
1/2 tsk lakridsgranulat
40 g hvedeme

Citronfromage
4,5 blade husblas
3 æg
100 g rørsukker
fintrevet skal af 2,5 øko citroner
korn af 1/2 vaniljestang
0,75 dl citronsaft
2,5 dl piskefløde

Pynt
8 lakrids vagtelæg fra Summerbird (kan sagtens undlades eller erstattes med en anden slags påskeæg – lakrids passer dog godt til)
20 g karamelliseret hvid chokolade + 1 nip lakridsgranulat

FREMGANGSMÅDE

Lakridskage
Smelt smørret ved svag varme. Hak chokoladen groft og smelt den i det lune smør.

Pisk æg, lakridssirup og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Vend chokoladesmørret i æggesnapsen forsigtigt. Bland hvedemel og lakridsgranulat og vend det i dejen. Hæld blandingen i en 18 cm springform og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 35 min. Lad kagen køle helt af før du befrier den fra formen. Stil kagen i køleskabet så den er helt kold.

Citronfromage
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Pisk æg, sukker, vaniljekorn og citronskal til en helt lys og meget luftig æggesnaps – den skal være næsten helt hvid og meget luftig, og sukkerkornene skal være opløst.

Lun citronsaften og smelt husblassen ud i den lune citronsaft. Lad saften svale til stuetemperatur. Hæld den stuetempererede citronsaft i æggesnapsen i en tynd stråle mens du konstant pisker, så der ikke kommer klumper af husblas.

Pisk fløden til let flødeskum og vend det af to omgange i æggesnapsen.

For din 18 cm springform med et nyt stykke bagepapir i bunden og kageplast rundt langs kanten. Placer din lakridsbund i springformen og hæld citronfromagen over kagen. Lad kagen sætte sig i køleskab i minimum 8 timer.

Servering og pynt
Befri kagen fra springform og flyt den over på et fad. Fjern forsigtigt kageplasten – evt ved at køre en kniv rundt langs kanten mens du fjerner kageplasten. Fromagen er lidt porøs, så hvis den bliver lidt “ru” i kanterne kan du tage og skylle en paletkniv i helt varmt vand, for derefter at glatte kanterne lidt.

Blend den karamelliserede hvide chokolade med lidt lakridsgranulat til fine chokoladestykker og drys det ovenpå kagen. Pynt med lakrids påskeæg.

lakridskage

3 Comments on Lakridskage med hvid chokolade og citronfromage – påskekage

 1. Amanda
  03/04/2021 at 16:37 (3 år ago)

  Kære Pilens Køkken

  Jeg er stor fan! Hvis jeg skal lave en kage ‘lidt ud over det sædvanlige’ laver jeg som oftest en af dine – og med et fantastisk resultat! TAK!

  Men – denne opskrift – har lige samlet mousse og kage og påtænker 4,5 blade husblas for at være en kende for meget? Den virkede allerede meget fast..

  Bedste kagehilsner
  Amanda

  Svar
  • Hanne rømer
   03/04/2021 at 18:44 (3 år ago)

   Hej
   Jeg undre mig over der kun er 40g mel i kagebunden
   Er det virkelig rigtig?
   Vh Hanne rømer

   Svar
   • Kr
    25/03/2024 at 16:39 (4 måneder ago)

    Kan det stemme?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *