Min fødselsberetning - da Carla blev født

Double chocolate brownie med amber og flagesalt


double chocolate brownie

Jeg har fået mig en ny favorit brownie – nemlig denne her vanvittig lækre double chocolate brownie med store stykker af amber chokolade og flagesalt. Egentlig bare en modificeret version af min klassiske brownie, men en version der lige tager brownien til nye højder.

De store og meget chunky stykker af amber chokolade giver en dejlig smag af karamel – og så går chokolade og flagesalt jo altid bare godt hånd i hånd. Kagen kan sagtens laves med andre typer af chokoladestykker, men jeg vil altså vove at påstå at det er selve amber chokoladen der gør forskellen. Det er en tung kage ja, men absolut en virkelig lækker en af slagsen. Og dem jeg har serveret den for er vist enige.

Hvis du leder efter lidt variation fra den klassiske brownie, så prøv lige denne her double chocolate brownie med amber og flagesalt. Det er en vinder <3

Rigtig dejlig pinse til jer alle – søde kram, Pilen <3

brownie


INGREDIENSER (ca 10 pers)

200 g mørk chokolade (ca 60 %)
180 g smør
3 æg
50 g brun farin
180 g rørsukker
100 g hvedemel
1/2 tsk flagesalt
175 g amber chokolade fra Summerbird (eller alternativt hjemmelavet karamelliseret hvid chokolade)

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Hak den mørke chokolade groft og hæld ned i gryden – rør rundt så smør og chokolade smelter sammen.

Pisk æg, brun farin og rørsukker sammen til det bliver tykt og luftigt. Vend chokoladesmørret i æggesnapsen af to omgange indtil du har en ensartet blanding. Sigt hvedemelet og vend det i dejen sammen med flagesalt.

Hak amber chokoladen groft (det må gerne være forholdsvis store stykker, da det er de store stykker chokolade der gør brownien så lækker), og vend amber chokoladen i dejen.

Hæld dejen i en 20*20 cm kvadratisk form eller en ca 24 cm springform. Bag kagen ved 180 grader i 25-30 min. Tjek til kagen efter 5 min – de må godt blævre en smule i midten, da den sætter sig færdig på køl (hellere til den lidt underbagte end den gennembagte side).

Lad kagen sætte sig på køl i minimum 12 timer – gerne natten over.

brownie med flagesalt


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødselsberetning - da Carla blev født