Luksus romkugler


romkugler

Luksus romkugler lavet på min bedste brownie og med ekstra chokolade – de smager helt og aldeles lækkert og syndigt. Jeg elsker både romkugler, træstammer og studenterbrød – allesammen med trøffelmasse på kagerester. Selvom kagerne bliver lavet på kagerester, så foretrækker jeg at bruge rester af brownie i trøffelmassen, da det giver en virkelig lækker og saftig trøffelmasse og en god intens chokoladesmag.

Disse luksus romkugler er virkelig lette at lave, og så er det altså en fremragende måde at få brugt de brownie rester man måske har liggende i fryseren. Og hvis man nu ikke lige er typen der har brownie liggende i fryseren, så kan man altså sagtens lige bage fx denne brownie her (uden stykker af amber chokolade), og bruge til formålet.

Er du mere til træstammer eller studenterbrød, så har jeg også nogle virkelig lækre opskrifter på dette, hvor fremgangsmåden er den samme som til romkuglerne her.

Luksus træstammer med rom

Studenterbrød

Om du laver romkugler, træstammer eller studenterbrød, så er jeg sikker på at det vil bringe kageglæde.

Rigtig dejlig lørdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

trøfler romkugler


INGREDIENSER (12 store romkugler)

500 g brownie rester (af fx denne brownie uden chokoladestykker i)
50 g marcipan
50 g mandelmel
50 g mørk chokolade, smeltet
3 spsk hindbærmarmelade
1,5 spsk god rom
evt 1 spsk god kakaopulver (giver en mere intens chokoladesmag)

2 dl kokosmel
0,5 dl fryserørrede hindbær

FREMGANGSMÅDE

Sørg for at dine brownierester er stuetempererede, da de så er lettere at røre sammen med de øvrige ingredienser.

Rør alle ingredienserne (pånær kokosmel og frysetørrede hindbær) godt sammen enten på en røremaskine med K-spaden eller i en blender. Smag til med rom, da der er forskel på hvor meget de smager igennem.

Lad trøffelmassen køle af i køleskabet et par timer.

Del trøffelmassen i 12 lige store klumper og tril dem til kugler – du kan også sagtens lave dem mindre, hvis du foretrækker dette.

Blend kokosmel og frysetørret hindbær til en lidt finere konsistens, og rul romkuglerne i hindbær-kokosmelet. Opbevar romkuglerne på køl indtil de skal nydes.

romkugler


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *