Christianshavnerkage med bærmousse og chokolade


christianshavnerkage
Christianshavnerkage med bærmousse og chokolade – min version af den klassiske christianshavnerkage byder på en saftig nøddebund med chokolade og en frisk og syrlig bærmousse med både hindbær og jordbær på toppen.

Christianshavnerkagen består af en saftig nøddebund og en bærskum på toppen – i min version har nøddebunden fået en god håndfuld hakket mørk chokolade, og bærskummet er skiftet og med en syrlig bærmousse. Jeg har valgt at sprøjte moussen ud på toppen af kagen for at kagen får et mere rustikt udseende, men du kan også sagtens støbe fx mousse bomber i silikoneforme og putte ovenpå kagen.

Denne her kage er virkelig en favorit – jeg har endnu ikke serveret den for nogen der ikke var vild med kombinationen af den søde bund og den friske mousse. Kagerne er allerbedst hvis moussen laves på søde danske jordbær, så jeg vil anbefale at man laver dem mens der stadig er søde jordbær at finde i supermarkedet. Frosne jordbær giver en lidt mere vandet og mindre intens smag til moussen.

Jeg håber i vil give jer i kast med kagerne, og bliver lige så vilde med dem som jeg er <3

Søde kram, Pilen <3

christianshavnerkage

Christianshavnerkage med bærmousse

Min version af christianshavnerkagen med en saftig nøddebund med chokolade og en frisk bærmousse på toppen.
5 fra 1 stemme
Antal 8 pers

Ingredienser
  

Nøddebunde

  • 200 g sukker
  • 100 g æggehvide
  • 60 g digestive
  • 120 g ristede og afskallede hasselnødder
  • 60 g mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket

Bærskum

  • 3 blade husblas
  • 150 g friske jordbær
  • 150 g hindbær frosne
  • 85 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g græsk yoghurt
  • 250 g piskefløde

Sådan gør du
 

Nøddebund

  • Bland sukker og æggehvide sammen – det skal bare røres sammen til en ensartet blanding, ikke piskes.
  • Blend kiksene til fint mel i en minihakker.
  • Blend 80 g hasselnødder og 30 g mandler fint til nøddemel. Bland nøddemelet med de blendede kiks, bagepulver og salt.
  • Hak de resterende hasselnødder og mandler groft enten med en kniv eller i minihakkeren.
  • Rør alle de tørre ingredienser i den våde blanding og rør det godt sammen.
  • Hak chokoladen groft og rør det i dejen.
  • Fordel dejen i 8 silikone muffinsforme (ca 6 cm i diameter), og bag dine bunde ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min. Tjek med en pind at dejen ikke er rå.
  • Lad kagerne køle helt af og kom dem i fryseren. Når de er helt frosne kan de nemt poppes ud af silikoneformen og stilles i køleskabet indtil de skal toppes med mousse.

Bærmousse

  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  • Skær jordbær i kvarte, og kom jordbær, hindbær, citronsaft og sukker i en gryde. Bring det i kog og lad det koge et par minutter til bærrene bliver bløde.
  • Tag gryden af varmen og blend bærblandingen med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte, så kernerne sorteres fra.
  • Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen i den varme bærsaft. Lad blandingen svale til stuetemperatur.
  • Rør lidt af den stuetempererede bærsaft i den græske yoghurt. Hæld nu den græske yoghurt tilbage i skålen til bærsaften og det sammen til en ensartet blanding uden klumper.
  • Pisk fløden til let skum – det skal kun lige danne toppe. Vend den letpiskede flødeskum i bærsaften af 2-3 omgange. Vend det forsigtigt så du får en luftig mousse.
  • Stil nu moussen i køleskabet i 3-4 timer. Rør i moussen forsigtigt hvert 20. minut, så hele moussen bliver tykkere og ikke kun kanterne sætter sig. Når moussen har en sprøjtefast konsistens hældes den i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Det tager minimum 3 timer alt efter hvor kraftigt dit køleskab køler – moussen skal være ret fast for ikke at flyde ud.
  • Sprøjt moussen ovenpå de kolde kager – det gør ikke noget at du ikke får en helt jævn top. Efter min mening må kagerne godt se lidt rustikke ud.
  • Stil straks kagerne tilbage i køleskabet i minimum 3 timer, så moussen kan sætte sig helt.
  • Pynt kagerne med friske bær, rød skovsyre og lidt guldstøv.

Noter

Tip! Det tager en del tid for moussen at blive sprøjtefast – alternativt kan du støbe moussen i de silikoneforme hvor du bagte bundende og så placere bunden oveni moussen. Lad kagerne sætte sig på frys og pop dem ud mens de er frosne. Herefter kan de tø op i køleskabet til servering.
Denne metode giver et mere stringent udseende til kagerne fremfor det rustikke udseende som på billederne her, der minder mere om den klassiske christianshavnerkage. 
christianshavnerkage

4 Comments on Christianshavnerkage med bærmousse og chokolade

  1. Maria
    29/08/2020 at 09:14 (3 måneder ago)

    5 stars
    Den smager himmelsk – bedre end originalen efter min mening ❤️
    Bagte den i 20 cm form – fungerede perfekt – samme bagetid

    Svar
    • pilenskoekken90
      15/09/2020 at 07:31 (3 måneder ago)

      Hvor er det dejligt at høre <3

      Svar
    • Rikke Højgaard
      30/10/2020 at 05:00 (1 måned ago)

      Lyder lækkert… til Maria..bagte du det som én kage istedet for små muffins? vh Rikke

      Svar
  2. Helena Wiegers Henriksen
    27/11/2020 at 04:39 (1 uge ago)

    Kan man lade kagerne stå natten over med mousse på?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *