Verdens bedste chokoladeboller


chokoladeboller
Verdens bedste chokoladeboller – bløde, smørfyldte og med rigeligt chokolade. Jeg elsker seriøst de her lækre chokoladeboller! Især når de nydes lune med rigeligt smør.

Hvis der er noget der er godt ved det lidt koldere vejr vi går i møde, så må det være at det virkelig indbyder til indendørs hygge med boller og varm chokolade. Og især chokoladeboller nyder vi meget gerne herhjemme – det hitter altså bare altid hos både store og små.

Jeg har før lavet chokoladeboller i bradepande, de grove af slagsen og dem med banan (som virkelig også kan anbefales hvis man elsker banankage!) – men de her helt klassiske runde chokoladeboller er altså verdens bedste chokoladeboller hvis du spørger mig! Jeg kan godt lide at der er lidt “skorpe” på bollerne uden at de bliver sprøde – og så er der altså ikke sparet på chokoladen!

Hvis du også er vild med chokoladeboller, så kan jeg varmt anbefale at du prøver opskriften her – det er så let at lave, og så bliver man simpelthen altid så populær hos de heldige der får lov at smage.

God fornøjelse og søde kram, Pilen <3

bløde chokoladeboller
verdens bedste chokoladeboller
bløde chokoladeboller

chokoladeboller

Chokoladeboller

Lækre og bløde chokoladeboller med masser af chokolade – de allerbedste af slagsen!
Samlet tid 2 t
Antal 12 stk

Ingredienser
  

 • 250 g koldt sødmælk
 • 1 spsk sukker
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 8 g salt
 • 70 g blødt smør
 • 125 g mørk chokolade 60-70%
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

 • Hak chokoladen groft (pas på der ikke kommer for mange små stykker, da de vil smelte og farve dejen). Stil chokoladen på køl eller frys, så den er helt kold når den kommer i dejen. 
 • Opløs sukker og gær i sødmælken. Rør ægget i, og tilsæt hvedemel og kardemomme. Ælt dejen et minuts tid, tilsæt salt og ælt videre ved lav hastighed (jeg bruger hastighed 2 ud af 5 på min røremaskine) i 5-6 minutter til dejen er elastisk og blank. Tilsæt smørret i små tern, lidt af gangen, mens du stadig ælter dejen. Når alt smørret er tilsat æltes dejen færdig i 1/2-1 minut. 
  Hæld dejen ud på en bordplade og tilsæt den kolde chokolade. Ælt forsigtigt chokoladen ind i dejen med hænderne, så chokoladen er fordelt i dejen – jeg ælter på bordet her for at undgå at chokoladen smelter for meget og derved farver dejen. Dæk skålen til med et låg og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 45 min-1 time.
 • Hæld dejen ud på en bordplade (ingen mel her!) og del den i 12 lige store stykker. Jeg vejer dejen af så bollerne bliver præcis lige store. Form bollerne ved at spænde dejen op under sig selv – det gøres ved at samle dejen på undersiden indtil den begynder at tage form som en rund kugle. Rul evt lige bollen på bordpladen til sidst.
  Placer bollerne i rækker af 3*4 stk på en bageplade med bagepapir. med lidt mellemrum imellem. Jeg har 3-4 cm imellem hver bolle. Lad bollerne efterhæve dækket med en opklippet plasticpose i ca 30 min.
 • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 13-14 min v 210 grader alm ovn. Lad bollerne køle lidt af før de nydes lune med smør. 
chokoladeboller

5 Comments on Verdens bedste chokoladeboller

 1. Camilla Bloch
  08/09/2019 at 11:25 (4 år ago)

  De ser så lækre ud! Kan de fryses? 🙂

  Svar
  • pilenskoekken90
   10/09/2019 at 09:47 (4 år ago)

   det kan de sagtens! Bare sørg for at tø dem op inden de lunes et par minutter igen i en varm ovn <3

   Svar

2Pingbacks & Trackbacks on Verdens bedste chokoladeboller

 1. […] juleboller er i princippet bare en julet version af mine bedste chokoladeboller – tilsat lidt ekstra julekrydderi, appelsin og rosiner. Og det bliver de absolut ikke […]

 2. […] altid fungerer for mig, når jeg skal lave bløde boller – nemlig den jeg også bruger til mine aller bedste chokoladeboller. Den fungerer hver gang, og giver saftige og luftige brød der holder […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering
Comment *