Navngivningsfest for Carla


For halvanden måneds tid siden (ja jeg ved godt jeg er rimelig sent ude med indlægget her) holdte vi navngivningsfest for Carla – en lille forsamling på 18 familiemedlemmer til hotdogs, hygge og kagebord. Egentlig har hele familien kendt til det fulde navn længe, men vi synes alligevel at vi ville fejre det med en lille fest, nu hvor Carla ikke skal døbes (i hvert fald ikke endnu – hun har selvfølgelig mulighed for at blive døbt når hun bliver ældre, hvis hun vælger det).

Vi havde valgt kun at invitere den nærmeste familie i denne omgang. I stedet har vi så valgt at invitere vores vennekreds til en lille ekstra fest her i slutningen af august, hvor vi holder det som åbent hus i vores egen lejlighed. Men jeg skal nok skrive mere om dette, når vi kommer dertil.

I denne omgang får i lidt om navngivningsfesten for familien, og hvordan vi valgte at holde det – billederne er lidt sparsommelige, da jeg helt ærligt havde alt for travlt med at passe Carla, dække op, snakke med gæster og være til stede. Så derfor fik jeg ikke taget så mange fotos desværre. Her får i dog lidt billeder (nogle af dem fra Carla’s farfars kamera) og en lille video af opdækningen fra min insta story på dagen.

En lille video fra min story, hvor jeg filmede borddækningen og pynten. Vi valgte at holde festen hjemme hos mine forældre i Vejle, da de har god plads til at man kunne sidde udendørs, men stadig overdækket. Min far havde bestilt borde og stole, og ellers var jeg bare gået all in på pynt fra søstrene grene med vimpler, fine papirkugler og lyserøde blomster. Borddækningen var sparsom, da den stod på hotdogs, så igen havde jeg købt servietter, paptallerkener og kopper i søstrene grene. Jeg synes virkelig det blev fint og sommerligt – og samtidig var det en billig og nem løsning! At skulle stå og vaske op efter så mange mennesker kunne vi absolut ikke overskue.

Dette er et gammelt billede, men i får den alligevel, for menuen stod nemlig på luksus hotdogs. Jeg havde bagt massevis af brioche hotdogbrød, mændene grillede pølser, og så havde jeg med hjælp fra min søde familie lavet en masse lækkert tilbehør i form af syltede rødløg, agurkesalat, ristede løg, friterede kapers og hjemmelavet remoulade – og resten havde jeg købt. Jeg tør godt love for at hotterne var et hit!

Om eftermiddagen serverede vi kaffe og kage – igen skulle det være en nem løsning, da jeg ikke kunne overskue at stå med for meget på selve dagen. Derfor var det et krav at kagerne skulle være fryseegnede, så jeg kunne lave dem på forhånd. Jeg havde bagt min bedste brownie (dog uden amber chokolade) toppet med chantilly creme og friske bær, karamelkage med hindbær og lakrids og mini mazarinmuffins med citron og cream cheese frosting. Der var mere end rigeligt, det var nemt at forberede og det smagte skønt. Virkelig en god løsning, hvis man ikke orker at stå med for meget på selve dagen.


Derudover havde jeg i Bog og Idé købt en gæstebog, som folk kunne skrive en lille hilsen i til Carla. Vi tog billeder af alle gæsterne, som vi så får printet og klistret i bogen. På den måde får Carla et billede og en lille hilsen med på vejen fra alle gæsterne der var med til at fejre hende. Tanken er at hun får gæstebogen når hun en dag træder ind i de voksnes rækker – det håber jeg at hun sætter pris på når den dag kommer <3

Vi havde en virkelig skøn dag med vores dejlige familie – men jeg må indrømme at jeg ikke anede hvor stort et arbejde det var at holde en fest når man har en lille baby. Især fordi Carla havde en alder, hvor hun ikke altid blev lige begejstret for at sidde hos andre end mor og far – så det var lidt en udfordring for os både at holde styr på menuen, snakke med alle gæsterne, nå at pakke gaver op og underholde Carla. Men heldigvis var alle jo helt vildt gode til at hjælpe – både med forberedelserne og under selve festen. Det var i hvert fald nok blevet noget værre rod, hvis vi havde stået for det hele selv. Så tak til verdens bedste familie for alt hjælpen – det gjorde dagen så meget lettere og hyggeligere for os alle.

Hvis i står derude og overvejer at holde en dåbsfest eller navngivningsfest i sommervejret, så kan jeg i hvert fald godt anbefale at gøre det på denne måde. Det var virkelig hyggeligt at vi bare var en lille flok, og så var det dejligt uformelt med hotdogs, spil i haven og kagebord. Så selvom Carla nok ikke kommer til at huske festen, så håber vi at hun kan glædes over billederne og hilsnerne i gæstebogen når hun engang får den.

Og nu kan vi heldigvis gå at glæde os til d. 25. august hvor vi igen fejrer Carla hjemme i vores egen lejlighed med alle vores venner <3


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *