Hjemmelavede hotdogs med hele molevitten – ja tak! Hjemmebagt brioche hotdogbrød, øko pølser, syltede røgløg og friterede løgringe og kapers – så har vi altså en vinder. Vi nød denne kombi både sidste søndag og igen i går. Og jeg kunne sagtens spise en omgang igen i morgen.
Men det som indlægget her skal handle om, det er faktisk brødet. De der halvtørre kedelige brød man køber i supermarkedet, de gør altså ikke noget godt for sådan en hotdog. Nej tak – men de her smørfyldte brioche hotdogbrød, det er en helt anden sag. De er simpelthen så ualmindelig lækre og så får de lejligheden til at dufte skønt af smørbagt brød. Haps!
Når vi nu alligevel er igang med de der hotdogs, så kan man jo lige så godt gøre det ordentligt. Og det kræver altså ordentligt brød. Så gør lige dig selv den tjeneste og prøv de her brioche hotdogbrød næste gang der står hotdogs på menuen – jeg lover at du ikke kommer til at fortryde det. Og at du højst sandsynligt aldrig kommer til at købe hotdogbrød i supermarkedet igen.
Brødene er super nemme at lave – og alt efter hvor god tid du har kan du både koldhæve dem eller droppe det med køleskabet. Bare læs i mine tips nede i bunden, hvordan du gør hvis du ikke har tid til at koldhæve brødene.
Er der nogen der skal have hotdogs i aften? Så inviterer i bare, for herhjemme står den på rugbrød.
God lørdag og masser af hotterkram, Pilen <3
INGREDIENSER (12 stk)
20 g gær
3,5 dl sødmælk
2 tsk salt
2 spsk sukker
650-750 g hvedemel
2 æg
150 g blødt smør
sødmælk eller sammenpisket æg til pensling
FREMGANGSMÅDE
Lun mælken så den er fingervarm. Rør gæret ud i den lune mælk sammen med salt og sukker. Tilsæt nu 300 g hvedemel og rør det ud i mælken, så der ikke er nogen klumper. Tilsæt æggene en ad gangen og rør dem ud i dejen. Tilsæt nu 300 g hvedemel mere og rør det hele godt sammen. Tilsæt smør i tern lidt efter lidt og ælt det ind i dejen til der ikke er store smørklumper tilbage.
Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen. Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 min.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Slå dejen sammen og hæld den i en meldrysset skål. Dæk skålen med film og sæt dejen i køleskabet i 8-12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og del dejen i 12 lige store stykker. Rul hver dejklump til en aflang pølse og tryk den let flad. Placer de aflange hotdogbrød på 2 bageplader med bagepapir – husk luft imellem brødene. Lad brødene efterhæve lunt i ca 1 time.
Pens brødene med lidt sødmælk eller et sammenpisket æg, og bag en plade af gangen ved 210 grader traditionel ovn i ca 14 min – de skal blive gyldne og lyde let hule når du banker dem under bunden.
Lad brødene køle let af inden de flækkes.
Tip 1 – brødene kan godt laves på forhånd og så lunes inden servering.
Tip 2 – brødene kan sagtens fryses. Det er testet og de er stadig fantastisk bløde og saftige når de lige bliver lunet igen.
Tip 3 – Hvis du ikke har tid til at koldhæve bollerne springer du bare dette trin over – men så skal dejen hæve lunt i 1,5 time i første omgang i stedet for 1 time.
4 Comments on Brioche hotdogbrød
1Pingbacks & Trackbacks on Brioche hotdogbrød
-
[…] men i får den alligevel, for menuen stod nemlig på luksus hotdogs. Jeg havde bagt massevis af brioche hotdogbrød, mændene grillede pølser, og så havde jeg med hjælp fra min søde familie lavet en masse […]
Pia
11/02/2017 at 12:36 (8 år ago)Hvordan gør du med de syltede rødløg?
Pilen
11/02/2017 at 13:48 (8 år ago)Hej Pia
Jeg har snittet 4 rødløg i tynde både. Kogt 2,5 dl lagereddike, 2,5 dl sukker, 2,5 dl vand med lidt laurbærblade og peberkorn. Når det er kogt og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og løgene hældes i. Det hele hældes i et stort skoldet glas som lukkes med det samme. Når glasset ikke er helt varmt mere kan det stilles i køleskabet 🙂
De friterede løgringe er bare fintsnittede løg vendt i lidt hvedemel og salt – og så friteret i varm solsikkeolie 🙂
Kram fra Pilen
Elsebeth
19/03/2018 at 21:19 (7 år ago)De bliver absolut kun bedre af at tilsætte noget hvid hvede og (hjemmekværnet) fuldkornshavremel i stedet for noget af hvedemelet – og de mætter bedre.