Karamelkage med lakrids, hindbær og saltmandler


karamelkage

Endnu en karamelkage, karamelliseret blondie, goldie eller karamel blondie – kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er det en af mine absolut favoritkager. Og så er brownie kager noget af det eneste der er tid og overskud til at røre sammen herhjemme for tiden. At gå igang med en mousse eller et større dessertprojekt er lidt uoverskueligt med en baby der vågner i tide og utide.

Den lækre karamelsmag i kagen er fantastisk med et syrligt eller salt modspil som her med hindbær og saltmandler – og lakridsen gør absolut heller ikke noget dårligt sammen med den søde karamel.

Kagen her er så nem at lave, men den skal lige have en tur i køleskabet natten over før den er klar til at sætte tænderne i. Så jeg vil vove at påstå at det særeste ved kagen her, er at vente til dagen efter. Til gengæld er den så en fest for smagsløjene!

Denne karamelkage får en virkelig lækker og konfektagtig konsistens, så server den gerne i små hapsere – lige til at spise til en kop kaffe.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle og søde kram, Pilen <3

karamelkage


INGREDIENSER (6 pers)

175 g amber chokolade
120 g smør
2 æg
175 g sukker
50 g hvedemel
1 nip flagesalt
3/4 tsk rålakrids (jeg bruger RAW liquorice powder fra Johan Bulow)
30 g saltmandler, grofthakket
75 g frosne hindbær

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en gryde, og hak chokoladen groft. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og 130 g af chokoladen røres ud i smørret til det er smeltet sammen. Stil chokoladesmørret til side.

Pisk æg og sukker til det bliver lyst og luftigt. Sigt hvedemelet og vend det i æggemassen sammen med lakrids. Vend nu chokoladesmørret i dejen lidt af gangen til en ensartet blanding. Vend flagesalt og det sidste chokolade i dejen.

For en 16*16 cm kvadratisk form med bagepapir og hæld dejen i formen. Fordel de frosne hindbær på toppen af kagen og drys med de grofthakkede saltmandler.

Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 40-45 – dæk evt kagen med sølvpapir efter halvdelen af bagetiden, så den ikke bliver for mørk. Kagen skal blævre en smule i midten, så den stadig er fugtig, men det er vigtigt at den bliver gennembagt omkring de frosne hindbær.

Lad kagen køle af og stil den i køleskabet til dagen efter – eller minimum 12 timer.

lakridskage


5 Comments on Karamelkage med lakrids, hindbær og saltmandler

 1. Maria Charlotte
  29/03/2018 at 13:44 (5 år ago)

  Ej, nej nej – hvor lyder det bare alt for lækkert!

  Svar
  • Pilen
   30/03/2018 at 17:28 (5 år ago)

   Det er altså også en virkelig dejlig kombination <3

   Svar
 2. Anne Emilie Bendtsen
  22/04/2019 at 15:28 (4 år ago)

  Hej Pilen. Jeg kan ikke se billederne på opskriften og har prøvet flere browsere. Er det mon kun mig? 🙂

  Svar
  • pilenskoekken90
   27/04/2019 at 11:21 (4 år ago)

   Det er rettet <3

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Karamelkage med lakrids, hindbær og saltmandler

 1. […] du har lyst til både den klassiske mørke brownie og den lyse karamelliserede udgave a la karamelkagen, så kan jeg fortælle at det absolut ikke er nogen dårlig idé at blande de to. Det er en heftig […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *