En lille julehilsen, lidt om vores juleplaner og intentioner for det nye år


julebord
Julebordet bliver pyntet i lilla, guld og grønne nuancer med hjemmelavet julepynt i papir.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og jeg prøver både at nyde juledagene selvom de flyver afsted – og på samme tid har jeg en masse ting jeg gerne vil nå inden jul. Sådan plejer det som regel at være. Jeg har altid titusind bage- mad- og konfekt-planer der lige skal føres ud i livet inden jul. Heldigvis er det jo noget jeg elsker, så det gør mig ikke noget. Så længe der er plads til familietid, julehygge og en slapper på sofaen indimellem. Heldigvis er jeg ved at kunne krydse de fleste madplaner af på min to-do liste, så der er plads til masser af afslapning de næste to dage.

I år skal vi for første gang fejre jul sammen som en familie på tre, og jeg glæder mig til at Carla skal opleve sin første jul – selvom hun stadig er så lille at hun jo ikke helt forstår konceptet med jul endnu. Men derfor kan man jo sagtens gøre det hyggeligt og allerede nu skabe sine egne traditioner. Vi har haft juletræ i lejligheden i hele december måned, og det er bare så hyggeligt tat tænde lysene på træet og så Carlas fascination af det her træt med alt det skøre pynt på – som også er lidt svært at holde fingrene fra.

Ikke nok med at det er vores første jul som en lille familie på tre, så er det også første gang at vi selv skal holde juleaften i vores lejlighed. Vi får nemlig besøg af Jonas’ familie – og jeg glæder mig faktisk virkelig meget til at skulle være vært, stå for julemiddagen og pynte hyggeligt op til besøg. Derudover har vi inviteret min familie på flæskestegsburger og julehygge d. 23 december, så vi får set begge sider af familien. Jeg glæder mig og tror det bliver sådan nogle hyggeligt juledage.

Selvom jeg her midt december havde en lille krise over at skulle holde juleaften – mest af alt fordi Carla nærmest ikke sover hverken om aftenen eller om natten, hvilket resulterer i at vi skiftes til at gå i pendulfart frem og tilbage til hendes værelse for at trøste og få hende til at sove videre. Og så virkede det altså lidt uoverskueligt at skulle have gæster, men også lige så uoverskueligt at skulle et andet sted hen og sove. Men der er jo altså ikke så meget at gøre ved det, og nu har jeg besluttet mig for bare at tage aftenen som den kommer – vi kan jo ikke rigtig gøre andet.

Jeg glæder mig til at fejre den første jul sammen som en familie på tre <3

Vi regner med at spise en ret tidlig julemiddag, så Carla kan være med – og så måske nå et par julesange og et par runder omkring juletræet inden hun bliver træt og putteklar. Carla elsker musik, og jeg er sikker på at hun vil synes det er så sjovt at være med til at synge julesange og danse omkring træet – så den del rykker vi gerne lidt frem for at hun kan nå at være med. Så kan vi tage ris a la manden og gaveåbning senere på aftenen.

Anden er købt, og de sidste juleindkøb på plads. Jeg har sørget for masser af julesmåkager og lavet konfekt, rødkålen står og simrer på komfuret og jeg sidder og folder den sidste pynt til julebordet. Jeg har set Love Actually – hvilket altid får mig i julestemning (er jeg den eneste der bare ELSKER den der dansescene med Hugh Grant?!), jeg har pakket gaver ind, og egentlig mangler jeg bare at lave lidt mere pynt til julebordet. Så nu kan det godt bare blive jul <3

julegaver
Julegaveindpakning fra Søstrene Grene

Jeg håber at i alle også nyder dagene her op til jul uden for meget julestress og jag – jeg ender altid med at blive lidt julestresset, fordi jeg ofte er lidt for ambitiøs med hvad jeg kan nå. Og det er der jo ikke nogen grund til – jeg har i hvert fald intentioner om at give mig selv lidt mere tid til afslapning og bare at være til i 2019. Og lidt mindre stress over unødvendige ambitioner – ingen nytårsforsætter, men bare intentioner om at ville mig selv og min skønne familie lidt mere <3

Jeg ønsker jer alle den bedste jul og et skønt nytår, og et stort tak til jer fordi i læser med herinde. Jeg vender tilbage på den anden side af juledagene med lidt nytårsdesserter til jer.

Kæmpe julekram, Pilen <3Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *