Verdens bedste brownie


brownie med havsalt

Det kan godt være at kalenderen siger januar, og at det for de fleste betyder kur og sund livsstil. Men i min verden kan sund livsstil og kagespisning altså sagtens forenes. Jeg er sikker på at sådan et stykke lækker fudgy brownie fyldt med chokolade vil vække ren lykke for de heldige den bliver serveret for.

Det er en klassisk brownie lavet på en god mørk chokolade, og så er den fyldt med stykker af hvid chokolade og havsalt. Du kan sagtens spice den op med nødder eller andre slags chokolade – det er helt sikkert også lækkert.

Kagen skal helst sætte sig til dagen efter, men jeg må indrømme at min kæreste og jeg altså fik fortæret næsten en tredjedel af kagen da den lige var kommet ud af ovnen. Den smagte bare af et stykke mere.. og et mere. Og så er vi altså også ualmindeligt gode til at spise kage – nok bedre end gennemsnittet.

Det her er kagen der altid er en sikker vinder – server den i små hapsere til en kop kaffe, eller nyd den med vaniljeis og friske bær som en lækker dessert.

Den er smovset, fudgy, sød og ualmindelig svær at holde fingrene fra. Den vil helt sikkert gøre januar måned lidt sødere at komme igennem.

verdens bedste brownie


Ingredienser (22*22 cm form)

200 g god mørk chokolade (60-70 %)
180 g smør
230 g rørsukker
4 æg
90 g hvedemel
1 spsk kakaopulver (kan undlades, men giver en mere intens chokoladesmag)
1/2 tsk flagesalt + lidt ekstra til toppen
120 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Hak mørk chokolade groft. Smelt derefter smørret ved lav varme i en gryde.
Når smørret er smeltet tages gryden af blusset, og den mørke chokolade kommes i indtil det er smeltet ud i smørret.

Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter chokoladesmørret lidt efter lidt, mens der røres forsigtigt.

Sigt kakaopulver og hvedemel i, og vend det hele godt rundt, så dejen bliver ensartet.

Hak den hvide chokolade groft og vend den i dejen sammen med flagesalt inden den kommes i en 22 * 22 cm kvadratisk form foret med bagepapir eller en 22-24 cm springform.

Bag kagen ved 180 grader alm ovn i 30 min. Drys eventuelt lidt ekstra flagesalt over kagen inden servering. Lad kagen afkøle inden den nydes, og opbevar den koldt.

Velbekomme! 🙂

brownie


5 Comments on Verdens bedste brownie

 1. waterproof shoe cover But
  18/03/2023 at 23:41 (1 år ago)

  3 stars
  Hi there it’s me, I am also visiting this web
  page on a regular basis, this web page is truly good and the users are actually sharing good thoughts.

  Svar

3Pingbacks & Trackbacks on Verdens bedste brownie

 1. […] g brownie rester (bagt af denne brownie uden hvid chokolade) 2 spsk hindbærmarmelade 50 g revet marcipan 1,5-2 spsk god rom (jeg brugte […]

 2. […] OBS! Du kan sagtens gemme den overskydende chokolade til fx en brownie. […]

 3. […] brownie med store stykker af amber chokolade og flagesalt. Egentlig bare en modificeret version af min klassiske brownie, men en version der lige tager brownien til nye […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *