Æblecrumble med hindbær, hasselnødder og mælkechokolade


æblecrumble

Der er intet der slår en god crumble, når der pludselig melder sig en akut lækkersult. På under en time er der lækkerier som vist kan kategoriseres som ægte comfortfood.

Jeg bliver vist aldrig træt af crumbles – især fordi de kan varieres i det uendelige og fordi man kan bruge lige de frugter og bær som frugtskålen eller fryseren byder på. Og så er der rig mulighed for lige at toppe med ens yndlingsnødder og gemme små stykker af ens yndlingschokolade under crumbledejen. Haps, det er altså godt.

Jeg har lavet mine crumbles i små portionsstørrelser – bare fordi det er lidt hyggeligt at sidde med hver sin crumble. Denne portion gør 4 personer glade – eller 2 hvis i er lige så glade for lune crumbles som vi er herhjemme. Jeg har i hvert fald en kæreste der ikke kan få nok.

Rigtig dejlig søndag til jer alle – og masser af lune kagekram fra Pilen <3

hindbærcrumble


INGREDIENSER (4 pers)

125 g æble
100 g frosne hindbær
2 spsk sukker
40 g grofthakket mælkechokolade
60 g smør
60 g sukker
30 g hvedemel
30 g finhvalsede havregryn
25 g ristede afskallede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

Skræl æblerne og skær dem i små tern. Bland æbletern, hindbær og sukker i en skål og fordel frugten i 4 små ildfaste skåle. Forbag frugten i ca 5 min. ved 200 grader traditionel ovn.

Hak chokoladen groft og drys det over den forbagte frugt.

Bland sukker, hvedemel og havregryn i en skål. Tilsæt smør i små terne og smuldr det sammen til en usammenhængende dej. Fordel crumblen øverst i hver skål. Hak hasselnødderne groft og drys dem på toppen af hver crumble. Bag de små crumbles i 20 min ved 200 grader traditionel ovn.

Nyd de små crumbles mens de er lune – gerne med en klat cremefraiche eller vaniljeis til <3

crumble


 

1Pingbacks & Trackbacks on Æblecrumble med hindbær, hasselnødder og mælkechokolade

  1. […] med tranebær og æble – perfekt til julÆblecrumble med hindbær og hasselnødderEller måske de her lækre crumble bars med kokos, hindbær og […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *