Pasta med romescosauce, aubergine og chorizo


pasta med romescosauce

Pasta er en af mine yndlings hverdagsretter når det skal være både hurtigt og lækkert – især fordi det kan varieres i en uendelighed. Vend pastaen i en lækker sauce med lidt toppings og aftensmaden er reddet.

Pastaretten her blev til da jeg havde et par røde snackpeber liggende, der trængte til at blive brugt meget snart. Og vupti, blev de tryllet om til denne lækre cremede romescosauce der er både sød, syrlig og lidt spicy.

Romescosaucen kan bruges til meget andet end pasta – så det der er til overs kan sagtens bruges i sandwich, til tapas eller i toast. Det med toast er blevet testet, og det var noget af et hit kan jeg fortælle.

romescosauce


INGREDIENSER (2 pers)

1 aubergine
100 g chorizopølse
175 g spaghetti
40 g parmesan eller vesterhavsost

Romescosauce

1 rødløg
2 fed hvidløg
2 store snackpeber
5 hele soltørrede tomater
30 g mandler
1 stor håndfuld persille
lidt chiliflager (smag til)
saft af 1/2 citron
2 spsk olivenolie
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 230 grader traditionel ovn.

Halver peberfrugterne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – med skindsiden opad. Bag peberfrugterne i ca 15 min til overfladen er mørk. Lad dem køle af.

Skær chorizo i små skiver og auberginen i tern. Svits chorizo i lidt olivenolie og tag chorizoen af panden – lad fedtstoffet blive. Svits auberginen i ca 5 min i fedtstoffet fra chorizoen og krydr med salt og peber. Læg til side sammen med chorizoen.

Hak løg og hvidløg groft og svits det kort på panden i lidt olie. Hæld det herefter i en blender eller minihakker. Pil skindet af peberfrugterne og hæld dem i minihakkeren sammen med de øvrige ingredienser til romescosaucen. Blend det hele til en ensartet konsistens – alt efter hvor groft du vil have konsistensen. Smag til med salt, peber, chili og citronsaft.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld pastaen på den stadig let varme pande sammen med ca halvdelen af romescosaucen, og vend det hele godt rundt. Top med chorizo og aubergine, og varm det hurtigt igennem, hvis det er blevet koldt.

Top pastaretten med lidt revet ost – gerne parmesan eller vesterhavsost.

pasta med romescosauce


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *