Æblemazarin med kanel og knuste kardemommefrø


æblemazarin
Æblemazarin med kanel og knuste kardemommefrø – en simpel og virkelig skøn efterårskage der bare emmer af hygge. Kagen er virkelig nem at lave, og så smager den helt fantastisk.

Æblemazarinen består af en saftig mazarinbund og tynde æblebåde vendt i kanelsukker og knuste kardemommefrø. Til sidst er kagen drysset med lidt perlesukker og ekstra kardemomme. En dejlig krydret og simpel kage, der nydes allerbedst lun med en god klat creme fraiche eller vaniljeis til. Sidstnævnte kan virkelig anbefales, hvis du ikke har prøvet kombinationen af lun æblekage eller tærte og vaniljeis.

Herhjemme var der delte meninger omkring mængden af kardemomme i kagen. Jeg er vild med smagen af de knuste kardemommefrø og synes godt at det må smages. Hvis du ikke er så vild med den kraftige kardemommesmag, så kan du enten skære ned på mængden af kardemomme eller undlade helt. Æble, mazarin og kanel i sig selv smager jo også skønt.

Og nu vi er ved krydderierne, så vil jeg anbefale at du bruger ægte kanel til kagen – ægte kanel kan blandt andet fåes i større supermarkeder fra fx urtekram. Det har en helt anden aroma og smager virkelig skønt.

Jeg har brugt ingrid marie æbler til kagen – de er dejligt syrlige og har en god fasthed, selvom de bliver bagt. Du kan sagtens bruge en anden slags æbler, men jeg vil anbefale nogle der er lidt syrlige og friske i smagen.

Kagen holder sig saftig i mange dage og kan spises både lun og kold. Jeg håber i får lyst til at prøve kagen af – måske engang her i efterårsferien? Tag mig endelig på instagram hvis i bager mine kager, for jeg vil så gerne se jeres kreationer.

Søde kram, Pilen <3

Jeg bruger denne kvadratiske form til denne kage og mange andre kager.

æblekage
æblemazarin
æblemazarin

Æblemazarin med kanel og knuste kardemommefrø

En saftig og simpel æblekage med marcipan, kanel og knuste kardemommefrø.

Ingredienser
  

  • 150 g marcipan
  • 60 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 150 g blødt smør, stuetempereret
  • 3 æg, stuetempererede
  • 75 g hvedemel
  • 1 nip flagesalt
  • 350 g æble (vægt efter de er skrællet og skåret i både) svarer til ca 4 æbler
  • 3,5 tsk ægten kanel
  • 4 spsk rørsukker
  • 6 g kardemommefrø (uden skal)
  • 1 stor spsk perlesukker

Sådan gør du
 

  • Pisk marcipan, brun farin, sukker og det bløde smør godt igennem til en cremet og lys blanding.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg. Pisk dejen til den er lyd og luftig.
  • Vend forsigtigt hvedemel og flagesalt i dejen.
  • For en kvadratisk bradepande 22*22 cm (eller alternativt en 26 cm springform) med bagepapir. Hæld dejen i formen og jævn overfladen med bagsiden af en ske eller en paletkniv.
  • Skræl æblerne og skær i tynde både (ca 2 mm tykke).
  • Knus kardemommefrøene fint i en morter.
  • Bland kanel, rørsukker og 4 g af de knuste kardemommefrø og vend det godt sammen med æblebådene (uden at knække æblerne). Sørg for at alt sukker og krydderi sidder fast på æblerne, så du ikke pludselig står med en bunke krydderi og sukker i bunden af skålen.
  • Placer æblerne tæt i 4 rækker ovenpå dejen. Tryk dem kun let ned i dejen, da de ellers vil falde til bunds hvis du trykker dem helt ned i dejen.
  • Bland perlesukker med de sidste 2 g knuste kardemommefrø og drys det ovenpå kagen.
  • Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 40 min (måske lidt mindre eller mere alt efter størrelsen på din kageform og ovn). Tjek med en pind om kagen er færdig – der skal sidde fugtige krummer på.
  • Lad kagen køle let og nyd den gerne lun med creme fraiche eller vaniljeis.
  • Opbevar gerne kagen ved stuetemperatur i en lukket bøtte, hvis det hele ikke bliver spist med det samme. Kagen kan sagtens lunes igen et par minutter i en varm ovn inden servering.
æblekage

Prøv også min æblekage med crumble eller min æbletærte med brunet smør.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *