Fødselsdagsboller

Æblekage med kanel og crumbleæblekage

En helt klassisk æblekage går man aldrig galt med uanset årstiden – så selvom det ikke ligefrem er sæson for æbler, så biksede jeg altså denne her virkelig skønne æblekage med kanel og crumble sammen i går. Og sådan en æblekage nydes allerbedst lun med en fuldfed creme fraiche hvis i spørger mig.

Æblekagen her har en skøn smag af kanel og hasselnødder – den består af en sandkage med lidt marcipan, søde æbler vendt i kanel og sukker og en sprød crumble top med hasselnødder. En skøn kombination – omend du sagtens kan udskifte hasselnødderne med mandler hvis du er mere til dette.

Nu vil jeg lukke computeren og nyde søndagen med min dejlige familie, nybagte croissanter og kaffe – og jeg håber at jeres søndag bliver lige så dejlig <3

Søde kram, Pilen

æblekage med kanel


INGREDIENSER (22 cm springform)

Kagedej

150 g blødt smør
150 g rørsukker
50 g marcipan
2 æg (M/L) – bruger du de helt små æg skal der 3 styks i dejen
100 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver

Fyld

2 æbler, skrællet og skåret i tynde både
2 tsk kanel
2 spsk rørsukker

Crumble

35 g hasselnøddemel (ristede hasselnødder blendet til mel)
75 g hvedemel
60 g rørsukker
75 g koldt smør

30 g grofthakkede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

OBS! Sørg først for at både æg og smør er stuetempereret, da man ellers risikerer at dejen skiller.

Pisk rørsukker, marcipan og smør til en cremet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens der piskes – pisk indtil du får en cremet og luftig dej. Sigt hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.

Hæld dejen i en 22 cm springform med bagepapir i bunden og jævn overfladen.

Bland æblebådene med rørsukker og kanel, og stik æblerne ned i overfladen af kagen. Sørg for at bruge alle æblebådene, da de gør kagen lækker saftig.

Bland de tørre ingredienser til crumblen og skær herefter smørret i små tern. Smuldr dejen med hænderne til en grov crumbledej. Fordel crumblen ovenpå æblerne og drys med de grofthakkede hasselnødder.

Bag kagen ved 200 grader traditionel ovn i ca 45 min. – hold øje med kagen, så den ikke får for meget. Dæk evt kagen med lidt sølvpapir efter 30 min. så den ikke bliver brændt på toppen.

Lad kagen køle af og nyd den mens den stadig er lun eller ved stuetemperatur. Server gerne æblekagen med fuldfed cremefraiche eller flødeskum.

æblecrumble


 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsboller