Blåbærmuffins med ricotta og citron

blåbærmuffins
Saftige og svampede blåbærmuffins med ricotta og citron, samt en sprød crumbletop. En virkelig lækker muffin, der egner sig godt til både fødselsdagen, som kollegakage eller til at tage med på tur. De her blåbærmuffins er super saftige og smager virkelig skønt.

Sådan en klassisk muffin kan altså godt være en lidt halvkedelig sag hvis du spørger mig – men de her blåbærmuffins er alt andet end kedelige. Marcipan og ricotta gør kagerne dejligt saftige og svampede – også 1-2 dage efter bagning. Blårbær og citron giver kagerne en dejlig friskhed, og den sprøde crumble på toppen giver lige det sidste pift til den ellers bløde muffin.

Jeg er fan – og jeg er sikker på at den vil hitte hos både store og små blåbærspisende kageelskere. Herhjemme hittede de i hvert fald stort, og det bliver absolut ikke sidste gang at de skal bages. Sådan en gang muffins er nemlig perfekte at tage med som en lækker snack til picnickurven – og ellers gør de sig altså også bare så godt på et fødselsdagsbord.

God bagelyst og søde kram, Pilen <3

blåbærmuffins

blåbærmuffins

Blåbærmuffins med ricotta og citron

lækre og svampede blåbærmuffins med ricotta og citron samt en sprød crumble på toppen.

Ingredienser
  

  • 165 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g blødt smør
  • 75 g marcipan
  • 2 æg, stuetempererede
  • 100 g ricotta
  • 75 g mælk
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • skal og saft af 1 citron
  • 200 g blåbær (jeg bruger frosne)
  • 1 tsk hvedemel

Crumble

  • 25 g hvedemel
  • 20 g finhvalsede havregryn
  • 25 g rørsukker
  • 25 g koldt smør

Sådan gør du
 

  • Pisk sukker, vaniljesukker, marcipan og det bløde smør til en cremet og ensartet blanding.
  • Tilsæt æggene, et af gangen, mens du stadig pisker. Pisk rigtig godt mellem hvert æg, og når begge æg er tilsat piskes dejen helt lys og luftig.
  • Tilsæt ricotta og pisk det hurtigt i dejen.
  • Bland hvedemel og bagepulver og sigt det. Vend skiftevis melblandingen, salt og mælken i dejen med en dejskraber.
  • Tilsæt citronskal og citronsaft og vend det i dejen.
  • Vend hurtigt de frosne blåbær med hvedemel (hvis du bruger frosne blåbær som jeg skal de ikke tø for meget op inden de kommer i dejen. De skal gerne være helt frosne, så de ikke farver dejen for meget.
  • Vend hurtigt dine blåbær i dejen uden at røre for meget.
  • Fordel din dej i muffinforme – jeg brugte en blanding af store og små silikoneforme, men du kan også sagtens bruge klassiske muffinsforme af papir. Det er op til dig. Sørg for kun at fylde op til et par cm under kanten, så de ikke overhæver under bagningen.

Crumble

  • Bland hvedemel, sukker og havregryn. Skær det kolde smør i små tern og kom det i blandingen.
  • Smuldr det hele mellem fingrene til en grov crumble og fordel crumblen på toppen af dine muffins.
  • Bag dine blåbærmuffins ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min – bagetiden varierer alt efter størrelsen på dine forme og om du bruger friske eller frosne blåbær.
  • Hold øje med kagerne og tjek med en pind at de er gennembagte – der skal sidde fugtige krummer på pinden.
    Nyd gerne dine blåbærmuffins samme dag, mens de er friskbagte og crumblen stadig er sprød.
    Selve muffinsene holder sig gode og saftige i 1-2 dage efter de er bagt, men crumbletoppen bliver blød efter en dag, hvis de kommer i en lukket beholder.
blåbærmuffins

1 Comment on Blåbærmuffins med ricotta og citron

  1. Jeanette
    29/09/2020 at 21:14 (3 uger ago)

    Hvis man ikke er så vild med ricotta, kan man så undlade det? Eller erstatte det med noget andet?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *