
Citronmuffins med birkes og cream cheese frosting – lækre små syrlige kager, der vil være perfekte at servere til fx påske, eller som en del af et kagebord. De små citronmuffins er super saftige og er med marcipan, der gør at de holder sig lækre længe! Hvis du er vild med fx citronmåne eller citrontærte, så vil disse små citronmuffins helt sikkert også hitte!
Jeg elsker citron i bagværk, og citronmånen (altså den hjemmebagte version) er en af mine favoritkager. Disse små citronmuffins er derfor også lavet med udgangspunkt i min opskrift på citronmåne – dog har jeg tilsat birkes, både for udseendets skyld og for at give lidt knas, og så er de toppet med en virkelig lækker cream cheese frosting der byder på mere citron.
Hvis du er til enkle kager, så er de her citronmuffins virkelig nemme at gå til. De tager ikke lang tid at bikse sammen, men de er altså bedst efter en tur i køleskabet (så frostingen ikke smelter). Kagerne uden frosting er også særdeles fryseegnede, så hvis man planlægger bryllup, dåb eller en anden form for fest (når vi er ovre coronavirussen), så vil disse citronmuffins også egne sig virkelig godt. Især som en del af et kagebord med flere forskellige små kager.
Jeg håber i holder ved derude og får hygget hjemme hver for sig – måske med nogle hyggelige bageprojekter. Og jeg håber i har lyst til at prøve de her lækre minimuffins!
Søde kram, Pilen <3
Tip! Jeg bager mine muffins i disse silikoneforme, som jeg fylder op til lige under halvvejs – du kan sagtens bruge klassiske silikoneforme, men jeg vil anbefale at bage dem i silikoneform, da det giver et skarpere udtryk til den færdige kage.


Citronmuffins med birkes og cream cheese frosting
Ingredienser
Citronmuffins
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g blødt stuetempereret smør
- 2 æg, stuetempererede
- korn af 1/2 vaniljestang
- 50 g hvedemel
- 1 tsk blå birkes
- saft og skal af 1 øko citron
Cream cheese frosting
- 150 g philadelphia
- 50 g blødt smør
- 75 g flormelis
- korn af 1/2 vaniljestang
- 1 spsk citronsaft
- skal af 1/2 øko citron
Sådan gør du
Citronmuffins
- Pisk marcipan, sukker, vaniljekorn og det bløde smør til det bliver lyst og cremet.
- Tilsæt æggene, et ad gangen mens du stadig pisker. Pisk til en lys, luftig og cremet blanding.
- Bland hvedemel og birkes og vend halvdelen i dejen.
- Vend citronskal og citronsaft i dejen, og vend til sidst den sidste halvdel af birkes-mel-blandingen i dejen.
- Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i 15 små minimuffin forme i silikone – jeg fylder mine mini silikoneforme (som er ret høje) op til lige under halvvejs. Jeg har linket til de forme jeg bruger i indlægget.
- Bage kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 20-22 min. Tjek med en pind at kagerne er gennembagte – de må endelig ikke få for meget.
- Lad kagerne køle af i formene og befri dem herefter fra formene. Stil dem i køleskabet til de skal pyntes.
Cream cheese frosting
- Pisk det bløde smør, flormelis og vaniljekorn til det bliver helt hvidt og cremet. Tilsæt philadelphia og pisk det kort igennem til en ensartet blanding.
- Tilsæt citronsaft og citronskal og rør det i frostingen. Smag evt til med mere syre, hvis du synes, men pas på at frostingen ikke bliver for tynd.
- Hæld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl med mange takker. Sprøjt frostingen ud i toppe på de små afkølede citronmuffins.
- Pynt med et drys guldstøv og små grønne skovsyreblade.

Therese
03/04/2020 at 19:45 (11 måneder ago)Jeg kan ikke trykke på linket til silikoneformene
Julie Kirkegaard
06/08/2020 at 14:30 (7 måneder ago)Kan de bages 2 dage inden og står i køleskabet eller bliver de tørre? Jeg har desværre ingen silikon-form, men fungerer det godt at bage dem i almindelige små muffin-bageplade?
pilenskoekken90
15/08/2020 at 18:12 (6 måneder ago)Det kan de sagtens ja 🙂
Sine
16/08/2020 at 01:52 (6 måneder ago)Skal det ikke bagepulver i?
Laila
09/09/2020 at 14:40 (6 måneder ago)Kan slet IKKE få den her opskrift til at fungere. De bliver slet ikke ‘bagte’ Utrolig klæge i det.
Har forsøgt 2 gange og med den samme form som din…..
Er frustreret !!!
pilenskoekken90
15/09/2020 at 07:11 (5 måneder ago)Øv øv – er alle ingredienserne tempererede inden du går igang med bagningen? Hvis nogle af ingredienserne er for kolde, så kan det resultere i en mere tung og klæg kage. Måske det kan være der problemet ligger? 🙂
Mette Grohnheit
11/09/2020 at 06:08 (6 måneder ago)Cream cheese frosting, Kan denne laves dagen før og sprøjtes på inden servering
pilenskoekken90
15/09/2020 at 07:10 (5 måneder ago)Ja det kan den sagtens – det kan godt være den skal temperere en smule inden den sprøjtes ud, da den bliver mere fast på køl 🙂
Bettina
13/09/2020 at 16:38 (6 måneder ago)Mega dejlig opskrift…☺️ har lige lavet dem og mums de er vanedannende… lavede mine firkantede og en anelse større…. men gode blev de…. tak for skønne opskrifter, bruger dem ofte.
Knus Bettina
pilenskoekken90
15/09/2020 at 07:09 (5 måneder ago)Ej hvor er det dejligt at høre – tak <3
Anna Thybo Pedersen
15/09/2020 at 08:40 (5 måneder ago)Skal der ikke bagepulver i? <3
Sherryl
01/01/2021 at 14:40 (2 måneder ago)Dejen selv er hårde kun et par timer efter jeg har bagt.
Britt
18/01/2021 at 07:44 (1 måned ago)Kan de fryses
pilenskoekken90
22/01/2021 at 08:56 (1 måned ago)Ja uden frosting kan de 🙂