Crostinis med ærtedip, mynte og parmesan


ærtedip

Til Carla’s navngivning havde jeg lavet en kæmpe buffet med lækre fingerhapsere og kager. Og i den salte afdeling stod den blandt andet på to forskellige slags crostinis – både fordi det smager mega godt, men også fordi det var så nemt at forberede fyldet på forhånd, og så kunne jeg bare fylde hurtigt op i løbet af dagen.

Den første opskrift i får er disse crostinis med ærtedip, mynte og parmesan – super simpelt, men virkelig lækkert. Det smager skønt med de søde ærter, den friske mynte og den salte parmesan.

Crostinis fungerer super godt som fingermad, da de serveres på ristet brød, som også kan gøre klar på forhånd. Det betyder at man ikke undervejs skal stå og skære brød og lave alt muligt, men at man bare kan fylde topping på undervejs som fadene tømmes. Det synes jeg er ret så genialt, hvis man skal holde fest og generelt ikke har så meget bordplads.

Ærtedippen kan i princippet bruges til meget andet end lige crostinis – jeg forestiller mig at den vil være lækker at vende i en omgang pasta, som fyld i en sandwich eller bare at spise som tilbehør til en omgang tapas. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Søde kram, Pilen <3

crostinis med ærtedip


INGREDIENSER (10-12 stk)

1 flute

3 dl optøede ærter
10 store mynteblade
skal af 1/2 øko citron
saft af 1/2 citron
15 g fintrevet parmesan
3/4 dl olie – jeg brugte en blanding af olivenolie og smagsneutral olie som fx rapsolie
salt og peber

parmesan i flager til pynt

FREMGANGSMÅDE

Skær ca 1 cm tynde skiver af dit flute og rist dem i en 200 grader varm ovn i ca 5 min. Pensl evt overfladen af brødene med lidt olivenolie inden de kommes i ovnen. Lad brødene køle af.

Blend alle ingredienserne til ærtedippen, og smag til med salt og peber – og evt lidt ekstra citron hvis du foretrækker dette. Blend dippen til den er smørbar, men hvor den stadig har lidt konsistens.

Top dine ristede brødskiver med ærtedippen og pynt med ekstra skiver af parmesan. Nyd gerne dine crostinis med det samme, mens brødet stadig er sprødt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *