Mynteis med mørk chokolade


mynteis
En af mine yndlings isvarianter er mynte og mørk chokolade – en klassiker der kun er endnu bedre i den hjemmelavede udgave. Jeg bruger frisk mynte som giver en helt fantastisk smag og en god mørk chokolade.

Denne her is smager virkelig skønt, og hvis du også er glad for kombinationen af mynte og mørk chokolade, så kan jeg varmt anbefale jer at kaste jer ud i isen. Isen kræver en ismaskine, men er derudover virkelig nem at lave.

Hvis du skulle få lyst til en mynteis, og ikke ejer en ismaskine, så har jeg en lækker opskrift på en mynteparfait som islagkage lige her – du kan bare bruge isbasen fra denne opskrift og så tilsætte hakket mørk chokolade, hvis du ikke lige gider at lave en hel islagkage.

Isen er lavet med en creme anglaise base, som varmes op til 83 grader, så den tykner let og får en skøn konsistens når den køres på ismaskine. Vær obs på temperaturen da det er afgørende for er godt resultat af den færdige is.

Jeg håber i vil kaste jer ud i den hjemmelavede mynteis med mørk chokolade – den var et kæmpe hit herhjemme og hos hele min familie som også fik lov at smage.

Søde kram, Pilen <3

mint is
mintis

INGREDIENSER (6 pers)

4 æggeblommer
150 g sukker
2,5 dl piskefløde
2,5 dl sødmælk
30 store friske mynteblad + stilkene + 1 spsk sukker

FREMGANGSMÅDE

Skyl myntebladene og stød dem helt fint sammen med 1 spsk sukker i en morter til en tyk myntepaste. Kom mynteblandingen, myntestilke, 75 g sukker, sødmælk og piskefløde i en gryde og bring det til lige under kogepunktet, så alt sukkeret opløses. Tag gryden af varmen og læg låg på gryden. Lad ny blandingen trække i 30-40 minutter.

Sigt fløde-mælkeblandingen i en finmasket si, så du kun står tilbage med mælk og fløde med myntesmag.

Pisk æggeblommer og de resterende 75 g sukker til det er lyst og luftigt. Varm fløde-mælkeblandingen op igen til lige under kogepunktet og hæld det over æggesnapsen i en tynd stråle men du pisker. Når alt mælk og fløde er tilsat hældes det hele tilbage i gryden.

Varm blandingen op ved svag-medium varme (jeg har en kogeplade med et interval fra 1-9 og hos mig står den på 7, så cremen bliver varmet langsomt uden at brænde på) mens du hele tiden rører med et piskeris. Varm cremen op til 83 grader (endelig ikke højere temperatur) – hold øje med at cremen begynder at tykne. Når cremen har fået den rette temperatur hældes den igennem en sigte over i en ren skål.

Dæk iscremen til med husholdningsfilm helt tæt ned mod overfladen, så der ikke dannes kondens, og stil den på køl natten over til den er helt kold. Alternativt kan den også afkøles i et isbad, hvor du sørger for at vandet hele tiden er koldt, og du pisker i cremen – på den måde kan du speede afkølingen.

Hak den mørke chokolade fint.

Kør den kolde iscreme på ismaskine til den har konsistens som softice. Ca 5 minutter inden isen er færdig tilsættes den mørke chokolade, og isen køres 5 minutter mere på ismaskinen. Hæld isen i en bøtte og kom den på frys til den er helt fast – hos mig tager det ca 4 timer.

Server isen som den er – hvis isen har stået på frys fx natten over skal den tempereres i ca 15 min.

mint is
mynteis2 Comments on Mynteis med mørk chokolade

 1. Steen Svanholm
  24/12/2020 at 15:54 (4 år ago)

  Du har ikke skrevet, hvor meget chokolade, der skal i, eller hvilken chokolade du foretrækker. Er det bevidst?

  Svar
  • pilenskoekken90
   05/01/2021 at 19:09 (4 år ago)

   Ja det er fordi jeg bare putter lidt i som jeg nu har liggende. Jeg bruger altid Summerbird Organic Amazonas 61% – den har en dejlig smag uden at overdøve isen. Ca en håndfuld chokolade 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *