Vaniljeparfait med jordbærkompot og makroner


vaniljeparfait
Vaniljeparfait med jordbærkompot og hjemmebagte makroner – denne her lækre og nemme dessert er simpelthen smagen af dansk sommer. Og så kan den tilmed laves uden ismaskine.

Vaniljeparfaiten er lavet både med fløde og creme fraiche 38%, hvilket gør at den stadig kan piskes, men at den samtidig får en virkelig skøn og let frisk smag fra creme fraichen. Isen er tilsat swirls af jordbærkompot lavet på danske jordbær, samt lidt hindbær for ekstra syrlighed, og toppet med de allerbedste hjemmebagte makroner.

De hjemmebagte makroner smager simpelthen så godt sammen med isen. Du kan godt skyde genvej og købe makroner – men prøv at lige at se her hvor let det egentlig er selv at bage makroner. Og så smager de bare meget bedre end den købte version.

Hvis du mangler en lækker sommerdessert til de lune grill-aftener, så er denne vaniljeparfait med jordbærkompot og hjemmebagte makroner altså et virkelig godt bud. Den kan forberedes i god tid, og så skal der bare scoopes lækker is ved servering.

Søde kram, Pilen <3

vaniljeis med jordbær
hjemmelavet is

INGREDIENSER (6-8 pers)

Jordbærkompot med hindbær
150 g friske jordbær
150 g hindbær
125 g sukker
2 spsk citronsaft + skal af 1 øko citron
150 g friske jordbær ekstra

Vaniljeparfait
6 æggeblommer (evt pasteuriserede, da de ikke varmes op)
160 g sukker
korn af 1 vaniljestang
250 g creme fraiche 38%
3,5 dl piskefløde

16 hjemmebagte makroner

FREMGANGSMÅDE

Jordbærkompot

Skær de 150 g friske jordbær i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med hindbær, sukker, citronsaft og citronskal. Bring det hele i kog og lad det småsimre i 10 min. Skær de sidste 150 g jordbær i små stykker og kom dem i kompotten og lad dem koge med et par minutter. Tag gryden af varmen og hæld kompotten på et skoldet glas. Lad kompotten afkøle helt til køleskabstemperatur.

Vaniljeparfait

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til det er lyst, cremet og luftigt.

Kom creme fraiche 38% i en røreskål og tilsæt fløden mens du forsigtigt røre i blandingen, så du er sikker på der ikke kommer klumper. Når creme fraiche og fløde er blandet piskes det til en let creme fraiche flødeskum. Den skal danne toppe, men må endelig ikke blive helt stiv og sprøjtefast.

Vend fløden i æggesnapsen af 3 omgange.

Knus makronerne ved at komme dem i en pose og bank forsigtigt med en kagerulle, så du stadig har store stykker makroner.

Kom halvdelen af ismassen i en høj firkantet form og fordel 3-4 spsk jordbærkompot ovenpå ismassen ( den vil synke lidt ned, men det gør ikke noget. Lav forsigtigt swirls med en kniv og drys med halvdelen af de knuste makroner. Gentag med den sidste del af ismassen, jordbærkompot og makroner. Stil formen i fryseren i minimum 10 timer, til isen er fast.

Hvis isen er meget hård når den skal serveres, så lad den evt stå 5 min inden du scooper isen.

Tip! Har du ikke en høj form, kan du sagtens putte isen i et større fladt fad, hvor du bare laver et lag med ismasse, kompot og makroner.

vaniljeparfait


1 Comment on Vaniljeparfait med jordbærkompot og makroner

  1. artgrafter
    20/11/2020 at 15:13 (4 år ago)

    looks delicious. I love it. I like to taste something

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *