Jordbærtrifli med mynte, råcreme og hjemmebagte makroner


jordbærtrifli
Jordbærtrifli med mynte, råcreme og hjemmebagte makroner – en virkelig lækker og utrolig nem dessert, der ikke tager lang tid at bikse sammen. Og så er den jo bare ekstra god, nu hvor det bugner med søde danske jordbær.

Har du ikke den store tid til at bikse en dessert sammen, så bliv hængende – for denne her jordbærtrifli er simpelthen så utrolig let at lave, og de fleste af elementerne kan også sagtens forberedes et par timer i forvejen, og så bare lægges sammen ved servering. Så bliver det altså ikke lettere.

Du kan sagtens købe makroner, men helt ærligt, så bliver desserten meget bedre med den hjemmebagte variant – og prøv lige at se i opskriften her, hvor let det er selv at bage makroner! Makronerne kan sagtens bages en dag eller flere i forvejen – bare sørg for ikke at komme til at snacke dem alle før de skal bruges i desserten her. Bare et lille råd fra en der kom til at spise lidt for mange makroner i sidste uge.

Rigtig god fornøjelse med desserten – søde kram, Pilen <3

råcreme
jordbærtrifli

INGREDIENSER (4 portioner)

500 g friske jordbær
1 spsk sukker
1 spsk citronsaft
1 håndfuld frisk mynte

24 makroner (6 per portion) – gerne hjemmebagte efter opskriften her
50 g hakket mørk chokolade

Råcreme
4 æggeblommer
45 g sukker
1/2 vaniljestang
4 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Skyl og rens jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Hak mynten fint. Vend jordbær sammen med sukker, citronsaft og mynte. Stil på køl indtil de øvrige elementer er klar.

Råcreme
Pisk æggeblommer, sukker og kornene af 1/2 vaniljestang til det bliver helt lyst og cremet. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggesnapsen. Opbevar på køl indtil anretning.

Samling

Anret først triflierne lige inden desserten skal nydes, så makronerne stadig er sprøde. Sørg gerne for at både råcreme og jordbær er kolde, da desserten er lækrest helt kold.

Find 4 fine glas til at anrette triflierne i. Fordel jordbær i bunden, lidt knuste makroner, mørk chokolade og råcreme. Gentag med endnu et lag magen til med jordbær, makroner, mørk chokolade og råcreme.

Top med de sidste jordbær og drys med en lille smule knust makron og lidt ekstra mørk chokolade. Pynt med lidt finthakkede mynteblade.

jordbærtrifli


2 Comments on Jordbærtrifli med mynte, råcreme og hjemmebagte makroner

 1. Lærke
  14/08/2019 at 21:06 (5 år ago)

  Kan man lave det hele dagen før???? Og sætte det sammen på dagen 🙂

  Svar
  • pilenskoekken90
   17/08/2019 at 10:19 (5 år ago)

   Råcremen ville jeg nok vente med – men det andet kan sagtens forberedes dagen før <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *