Tomatsuppe med lækre toppings


tomatsuppe

Selvom det stadig er lidt sensommer med solskinsdage indimellem, så var det første jeg fik lyst til da jeg kom hjem fra ferie en lækker omgang hjemmelavet suppe. Så på en af årets sidste sommerdage spiste jeg cremet tomatsuppe med lækre toppings – måske ikke særlig sommerligt, men suppen smagte altså helt fantastisk!

En skøn tomatsuppe med en fyldig og cremet konsistens, en lækker sødme fra både tomater og gulerødder og lidt varme fra cayennepeberet. Lige som en god tomatsuppe helst skal være. Og brug gerne nogle gode, søde og modne tomater til suppen – det kan smages!

Jeg toppede den lækre tomatsuppe med parmesanflager, creme fraiche og frisk basilikum – og Jonas fik en gang bacon til toppen. Suppen kan også sagtens fyldes med lidt pasta eller kylling hvis man gerne vil have lidt mere fylde. Men jeg synes faktisk at den mætter virkelig godt alligevel – især med et godt stykke brød til.

Suppen tager ikke lang tid at lave, da ingredienserne bare passer sig selv i gryden og derefter skal blendes sammen. Så her taler vi virkelig om lækker og hurtig hverdagsmad – haps!

Rigtig dejlig søndag til jer alle og søde kram, Pilen <3

cremet tomatsuppe italiensk tomatsuppe


INGREDIENSER (4 pers)

Tomatsuppe

1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 bagekartoffel
800 g søde modne tomater
1 stor dåse tomatpuré
7,5 dl god fond (fx grøntsagsfond)
2,5 dl piskefløde
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk balsamico
10 store basilikumblade
1 nip cayennepeber (pas på med mængden!)
friskkværnet peber

Toppings

friskrevet parmesan
creme fraiche
frisk basilikum
evt bacon eller pasta som fyld

FREMGANGSMÅDE

Hak løget og pres hvidløgene. Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre tern (jo mindre tern, des kortere tilberedningstid), og skær tomaterne i mindre stykker.

Varm en stor gryde op med rigelig olivenolie og lad det blive godt varmt. Svits løg og hviløg et par minutter i gryden til løgene begynder at blive klare – tilsæt kartofler og gulerødder og lad dem svitse med i yderligere 5 min. Tilsæt tomater og tomatpure og lad det hele stege godt igennem i yderligere et par minutter.

Hæld fond i gryden og læg låg på – skru ned for varmen og lad ingredienserne simre i ca 15 min. Tjek med en gaffel at kartofler og gulerødder er møre. Tilsæt basilikumblade og kør suppen igennem med en stavblender til en glat og cremet konsistens.

Tilsæt piskefløde, sukker, salt og balsamico. Smag suppen til med cayennepeber (hold igen for det er virkelig stærkt), friskkværnet peber og evt lidt ekstra salt og sukker.

Server suppen i dybe tallerkener, og top suppen med cremefraiche, parmesan og frisk basilikum – eller hvad du nu foretrækker.

tomatsuppe


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *