Grove snurrer med flødeost og bacon


Grove snurrer

Selvom jeg snart er færdig med at være studerende, så er jeg stadig fan af hurtige og nemme frokostløsninger der kan tages med på farten. Indrømmet, jeg er utrolig dårlig til at spise frokost hvis jeg har gang i for meget – især når jeg står i køkkenet en hel dag og smager på søde sager. Og her er disse grove snurrer med flødeost og bacon perfekte – nemme lige at lune i ovnen eller tage med i hånden på vej ud af døren.

Jeg har set flere lave pestosnurrer rundt omkring, og jeg har ladet mig inspirere af de salte snurrer. Her er pestoen dog skiftet ud med en lækker cremet flødeost med basilikum – toppet med lidt bacon og soltørrede tomater. Virkelig en lækker kombination der sagtens kan gøre det ud for en frokost med et par grøntsagsstænger eller et stykke frugt ved siden af.

Jeg har tilføjet lidt grahamsmel, så snurrerne bliver mere mættende – men smørret har jeg altså ikke udeladt. Det giver nemlig en super dejlig og svampet dej, som minder lidt om en fødselsdagsbolle. Jeg er fan!

Hvis i mangler lidt nyt til madpakken, så foreslår jeg at i bager sådan en omgang grove snurrer med flødeost og bacon og fryser nogle af dem ned – så er der til madpakken, de dage hvor det skal lidt hurtigt.

Rigtig god onsdag til jer allesammen og vinterkram fra Pilen <3

Grove snurrer med ost


INGREDIENSER (12-14 stk)

30 g gær
3 dl mælk
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
100 g blødt smør
200 g grahamsmel
350 g hvedemel

200 g bacon i tern
10 hele soltørrede tomater.
200 g flødeost (jeg brugte en med basilikum og citron, men en pikantost vil sikkert også være et hit)

FREMGANGSMÅDE

Lun mælken til stuetemperatur og rør sukker og gær ud i mælken. Tilsæt ægget og rør det godt sammen. Tilsæt grahamsmel og rør det sammen til en klistret blanding. Tilsæt nu 300 g af hvedemelet og ælt dejen godt i et par minutter. Tilsæt smør og salt og ælt dejen videre i ca 5-7 min. Tilsæt evt lidt ekstra hvedemel her hvis dejen er for klistret – men pas på den ikke bliver for tør.

Hæld dejen i en meldrysset skål dækket med et viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur i ca 1 time.

Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Skær soltørrede tomater i små tern.

Rul dejen ud til et stort rektangel ca 45*35 cm. Smør dejen med flødeost og drys med bacon og soltørrede tomater. Fold dejen 1/3 ind over sig selv på langs, og fold den sidste 1/3 ind over igen, så du har 3 lag. Rul nu dejen ekstra flad og lidt længere på det korte led – uden at presse fyldet ud. Skær nu strimler på det andet led af ca 3 cm tykkelse – ca 12 stk i alt.

Skær hver strimmel igennem på langs, men lad et lille stykke forblive sammenhængende i den ene ende. Tag nu de to strimler og sno dem om hinanden (dette kan godt give lidt fedtede fingre – men vi skal jo ikke gå ned på ost vel?), og bind en knude af den snoede dejstrimmel. Sørg for at enden ligger i bunden, så de ikke går løs under bagningen.

Placer snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 45 min.

Pensl snurrerne med æg (eller mælk) og bag dem ved 200 grader i ca 15-20 min. Nyd dem lune, eller varm dem kort i ovnen inden servering.

Tip! Hvis du ikke skal spise dem alle med det samme kan de fryses mens de stadig er lidt lune – på den måde holder de sig friske og saftige. Og så kan de lunes i ovnen igen kort inden servering.

Grove snurrer med soltørrede tomater


 

3 Comments on Grove snurrer med flødeost og bacon

  1. Gustavo Woltmann
    11/01/2017 at 07:21 (8 år ago)

    Hvor ser de bare lækre ud. Dem vil jeg prøve at lave en dag. Nem frokostløsning.

    Gustavo Woltmann

    Svar
  2. Gustavo Woltmann
    11/01/2017 at 07:21 (8 år ago)

    Hvor ser de bare lækre ud. Dem vil jeg prøve at lave en dag. Nem frokostløsning.

    Gustavo Woltmann

    Svar
    • Pilen
      11/01/2017 at 07:29 (8 år ago)

      Tusind tak – det lyder rigtig dejligt. Det er i hvert fald lækkert at have sådan en omgang liggende i fryseren 🙂

      Rigtig god dag til dig <3

      Knus, Pilen

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *