Pistaciemazarin med limemousse og hvid chokolade


pistaciemazarin

Pistaciemazarinen er en af favoritkagerne herhjemme – især hvis du spørger min kæreste som allerede har bestilt en til hans fødselsdag. Jeg fik dog lyst til en frisk og forårsvenlig udgave, og jeg må indrømme at jeg ikke kan vælge mellem den klassiske udgave med chokoladeganache og denne forårsfine og syrlige udgave med limemousse og hvid chokoladecremeux.

Kagen her er både forårsfin at se på og fyldt med forårssmag – jeg bliver i hvert fald helt forårsglad inde i maven. Selvom vejret stadig er gråt og vådt. Jeg glæder mig til lysere dage og blomster der springer ud – selvom jeg godt kan se det hyggelige i at putte sig under et tæppe med et godt stykke kage og en kop varm te.

Jeg forestiller mig at kagen her vil gøre sig rigtig godt som en påskekage til en af forårets påskefrokoster – den vil i hvert fald pynte noget så meget og helt sikkert gøre en masse kageglade maver lykkelige.

God weekend til jer alle og masser af kram med forårsstemning herfra <3

limemousse


INGREDIENSER (6-8 pers)

Pistaciemazarin

80 g marcipan
100 g blødt smør
2 æg
75 g grønne usaltede pistaciekerner
100 g sukker

Limemousse

2 blade husblas
1,5 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt
0,75 dl limesaft
fintrevet skal af 1 lime
60 g sukker

Hvid chokoladecremeux

85 g hvid chokolade
1/2 blad husblas
2 æggeblommer
75 ml sødmælk
75 ml fløde
15 g sukker

Pynt

Spiselige sølvkugler
Frisk basilikum

FREMGANGSMÅDE

Pistaciemazarin

Ælt sukker og marcipan sammen til en ensartet masse. Pisk herefter det bløde smør sammen med marcipanmassen. Tilsæt æggene et af gangen mens der piskes indtil massen bliver lys og luftig. Blend pistacienødderne helt fint, så det bliver til pistaciemel, og vend det herefter i kagedejen. Hæld dejen i en springform (20 cm) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca 25 min ved 180 grader – tjek efter med en nål. Køl kagen helt af.

Limemousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min. Varm limesaft og sukker op i en gryde til kogepunktet og hæld det gennem en sigte i en skål. Smelt husblassen i den varme limesaft og lad det svale til stuetemperatur. Tilsæt fintrevet limeskal.

Pisk fløden til et let skum og vend det med græsk yoghurt. Rør forsigtigt ca 1 spsk af skummet ud i den stuetempererede limesaft og vend herefter limesaften forsigtigt i flødeskumsblandingen. Fordel moussen i små halvkugle silikoneforme (3 og 4 cm) og sæt dem i fryseren natten over.

Hvid chokoladecremeux

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker i en skål, og varm mælk og fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde lidt efter lidt over æggeblandingen mens der røres rundt og hæld derefter det hele tilbage i gryden, hvor det varmes op til 85 grader ved svag varme, under omrøring. Tag gryden af varmen med det samme temperaturen rammer 85 grader, tilsæt den afdryppede husblas og rør rundt. Hæld blandingen gennem en sigte over chokoladen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber så blandingen begynder at samle sig indtil det hele er blandet. Sæt en stavblender i skålen ved at føre den skråt ned i blandingen (på den måde undgår du luftbobler) og kør cremen igennem med stavblenderen. Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm ned på overfladen af cremen og stil den på køl minimum 12 timer.

Samling

Befri den afkølede pistaciemazarin fra springformen og placer den på et fad. Skub de frosne limemousse bomber ud af silikoneformene og placer dem tilfældigt på kagen. Hæld den hvide chokoladecremeux i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt cremeux ud på kagen imellem moussebomberne. Pynt med spiselige sølvkugler og friske basilikumblade.

hvid chokoladecremeux


 

4 Comments on Pistaciemazarin med limemousse og hvid chokolade

 1. Christinna
  24/03/2018 at 16:49 (8 måneder ago)

  Hej, tror du man kan fryse den hvide chokolade cremeux?

  Svar
  • Pilen
   26/03/2018 at 09:19 (8 måneder ago)

   Kære Christina.

   Jeg mener godt at man kan fryse cremeux, men jeg har faktisk ikke prøvet det, så ved desværre ikke hvordan konsistensen bliver bagefter 🙂

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
 2. cecilie
  29/07/2018 at 12:43 (4 måneder ago)

  jeg forstår ikke den hvide chokolade cremeux? min blev fuldstændig flydende og ikke til at arbejde med. kan det virkelig passe at man skal bruge næsten en liter fløde og sødmælk? alt det andet blev så fint men det et ærgeligt at man skal improvisere en ganache bare fordi der er noget i opskriften som måske ikke helt stemmer?

  Svar
  • Pilen
   31/07/2018 at 16:33 (4 måneder ago)

   Kære Cecilie

   Jeg kan se at der er skrevet forkert – der skulle stå ml og ikke cl. Det er rettet nu 😊 Beklager meget fejlen, men håber du fik en skøn kage alligevel ❤️

   Søde hilsner, Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *