Issandwich med cookies og vaniljeis – uden ismaskine


issandwich
Lækre issandwich med chewy cookies og en lækker vaniljeis – et sikkert hit hvis du er fan af kombinationen is og cookie dough!

Jeg har brugt opskriften på mine yndlings cookies med både mørk og karamelliseret hvid chokolade samt kakaonibs for ekstra intensitet og knas. Lagt sammen med en helt klassisk og simpel vaniljeis lavet som parfait, har man en af de allerbedste issandwich, hvis man spørger mig.

Vaniljeparfaiten er en nem vaniljeis lavet uden ismaskine. Den er blot baseret på en luftig æggesnaps med vanilje vendt sammen med letpisket flødeskum. Det er så nemt, og så smager den virkelig skønt! Du kan også sagtens lave en vaniljeis på ismaskine, hvis du foretrækker dette – jeg valgte dog parfait udgaven, så alle kunne være med på de lækre issandwich.

Gør dig selv den tjeneste at lave disse lækre issandwich, hvis du bliver bare den mindste smule istrængende. De er simpelthen SÅ gode!

Søde kram, Pilen <3

issandwich med cookies
issandwich uden ismaskine

INGREDIENSER (4 stk)

Der vil være cookiedej til overs. Enten kan du fryse cookiedejen til en anden god gang, eller du kan lave dobbelt portion af isen og lave 8 issandwich i alt.

Cookies
120 g blødt smør
190 g brun farin
50 g rørsukker
1 æg
175 g hvedemel
25 g fuldkorns speltmel
1/2 tsk flagesalt
100 g mørk chokolade
100 g karamelliseret hvid chokolade (eller alternativt hvid chokolade)
30 g kakaonibs
2/3 tsk bagepulver

Vaniljeparfait
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
3 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Vaniljeparfait
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til det er helt lyst og luftigt. Pisk fløden til let flødeskum og vend det i æggesnapsen.

Hæld ismassen i en 16*16 cm kvadratisk form foret med bagepapir, og stil isen i fryseren i minimum 8 timer til den har sat sig helt.

Cookies
Pisk brun farin og smør godt igennem til en lys og cremet blanding – sørg for hele tiden at skrabe ned fra skålens kanter så alle ingredienserne bliver pisket med. Blandingen skal piskes længe så den bliver helt cremet. Tilsæt ægget og pisk igen blandingen til en helt lys, luftig og cremet dej – den må gerne blive godt tyk.

Bland hvedemel, fuldkornsspeltmel, bagepulver og salt og hæld det i dejen – pisk det hurtigt sammen til en ensartet dej.

Hak begge slags chokolade groft og rør dem i dejen sammen med kakaonibs. Stil dejen tildækket på køl i minimum en time – gerne natten over.

Form cookies af ca 30 g – tril dem til 8 runde kugler og placer dem på en bageplade med god mellemrum imellem. Der vil være dej til overs. Enten kan du fryse dejen til en anden god gang, eller du kan lave dobbelt portion af isen og lave 8 issandwich i alt.  Bag dine cookies ved 180 grader traditionel ovn i ca 13 min. Kanterne skal blive gyldne og de skal kun lige være bagt i midten – det er kun lækkert at de er lidt underbagte eftersom de serveres frosne. Lad dine cookies køle af på en rist til de er helt kolde.

Samling
Stik 4 runde is ud af 6 cm i diameter. Placer isen mellem to cookies og tryk forsigtigt sammen, så issandwichen hænger sammen. Nyd dine issandwich straks eller lad dem sætte sig ekstra på frys.

issandwich med cookies


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *