Napoleonshatte med lime og pistacie


napoleonshatte

Napoleonshatte med lime og pistacie – en virkelig lækker upgrade af den traditionelle napoleonshat, som får et friskt pust af syrlig lime og den fineste farve af de grønne pistaciekerner. Jeg serverede dem nytårsaften, men heldigvis kan de jo nydes året rundt!

Napoleonshatte er en virkelig simpel kage bestående af en sprød mørdejsbund og en midte af kransekage – så det er ikke mange elementer der skal forberedes før man står med den lækre lille kage i hånden. En bonus er desuden at de nemt kan fryses (dog uden chokolade), så man kan sagtens lave en stor portion, og så tage op når der kommer uventede gæster.

Fremgangsmåden til kransekagefyldet har jeg fundet hos Mette Blomterberg – hun plejer jo at have styr på sin kransekage. Hvilket er noget jeg absolut ingen erfaring har med, da jeg ikke er så vild med traditionelle kransekager. Hvilket også var en af grundene til at jeg piftede napoleonshattene op med lime og pistacie – det gør at de bliver lidt mindre søde, hvilket jeg synes klæder den søde kransekage.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

napoleonshatte med pistacie napoleonshatte med lime


INGREDIENSER (12 stk)

Mørdej

50 g flormelis
150 g hvedemel
1 nip salt
80 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Kransekagemasse

125 g marcipan
50 g rørsukker
15 g æggehvide
30 g usaltede grønne pistacienødder
skal af 1 øko lime

100 g mørk chokolade
en lille håndfuld grønne usaltede pistacienødder, grofthakkede

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Bland hvedemel, flormelis og salt i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr det godt ud i dejen indtil det har konsistens om revet ost. Tilsæt æggeblomme og koldt vand og saml dejen hurtigt med hænderne – dejen skal kun lige samles og må ikke æltes. Tryk dejen lidt flad og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen på køl i ca 1 time.

Kransekagemasse

Bland rørsukker og æggehvide og lad det trække i 20-30 minutter, så sukkeret opløses. Blend pistacienødderne til  pistaciemel og riv limeskallen fint.

Ælt marcipan med pistaciemel og limeskal. Tilsæt æggeblandingen lidt af gangen og ælt det ind i marcipanmassen. Når hele æggeblandingen er tilsat æltes det ensartet og stilles til side.

Samling og bagning

Tag din mørdej ud af køleskabet og drys din bordplade med lidt mel. Rul mørdejen ud så den er 3-4 mm tyk. Udstik 12 cirkler af 6 cm i diameter.

Tag en god teskefuld kransekagemasse og tril den til en rund kugle. “dyp” toppen af kuglen i de grofthakkede pistanødder og placer kuglen på midten af en mørdejsbund med de hakkede pistaciekerner i toppen. Tryk mørdejen op omkring kransekagemassen på 3 punkter, så du får en trekant.

Placer alle napoleonshattene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader traditionel ovn i 12-14 minutter. Hold øje med dem undervejs – de skal blive let gyldne i kanterne som på billederne.

Lad dine napoleonshatte køle helt af.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden af dine napoleonshatte i chokoladen – lad chokoladen dryppe lidt af inden du stiller dem på højkant på et bræt med bagepapir. Lad chokoladen sætte sig helt i køleskab.

Napoleonshattene kan opbevares både på køl i en lufttæt boks eller i en kagedåse ved stuetemperatur – det er en smagssag om man foretrækker at nyde dem kolde eller stuetempererede.

napoleonshatteLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *