Limekage med pistacie og mælkechokolademousse


Limekage med pistacie og mælkechokolademousse – en skøn kombination af sødt og syrligt, og så smager den skønt af forår og solstrejf. Hvilket er noget jeg virkelig ser frem til. Men når det endnu ikke er forår er det jo heldigt at man kan spise en kage der får en i forårsstemning <3

Kagen består af en saftig mazarinbund med pistacie og lime toppet med en dejlig syrlig limecurd. Kagen er omkranset af den lækreste bløde mælkechokolademousse, som komplimenterer den syrlige limecurd virkelig skønt.

Hvis du ikke har en silikoneform til at støbe kagen i, kan du sagtens bare bygge den op på klassisk vis i tre lag. Det kan altså også noget – de der “nøgne” kager, hvor man kan se alt hvad den indeholder.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3


INGREDIENSER (8 pers)

Mazarinkage

180 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg, stuetempererede
45 g grønne pistaciekerner, usaltede
20 g hvedemel
saft og skal af 1 øko lime

Limecurd

1 blad husblas
90 g limesaft (ca 5 lime)
skal af 3 øko lime
100 g sukker
1 æg
35 g koldt smør

Mælkechokolademousse

200 g god mælkechokolade
3 dl piskefløde

Pynt

1 bakke friske hindbær
grønne pistaciekerner
chokoladekugler vendt i guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Mazarinkage

Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt smør og piske det godt sammen til en cremet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker, og sørg for at piske det hele sammen til dejen er lys, cremet og luftig. Blend pistaciekernerne groft og bland det med hvedemel. Vend pistaciekerner og hvedemel i dejen sammen med skal og saft fra limen.

Hæld dejen i en 22*22 cm kvadratisk bradepande med bagepapir og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 20 min.

Lad bunden køle helt af og stik bunden ud med en 16 cm kagering. For kageringen med kageplast og læg bunden i kageringen – stil på køl indtil din limecurd er klar.

Limecurd

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter.

Hæld limesaft og halvdelen af limeskallen i en gryde sammen med 75 g sukker. Varm op til sukkeret er opløst ved medium varme.

Hæld æg og de resterende 25 g sukker i en skål og pisk det godt sammen. Hæld den lune limesirup i en tynd stråle over æggeblandingen mens du pisker, og hæld herefter det hele tilbage i gryden. Varm blandingen op ved medium-kraftig varme mens du konstant rører i det. Blandingen skal ramme 83 grader – ikke mere, da det så vil blive til røræg.

Tag gryden af varmen når blandingen rammer 83 grader og hæld limecurden igennem en sigte, så limeskallen sorteres fra. Vrid husblassen fri for vand og hæld det i skålen sammen med limecurden – rør rundt indtil husblassen er smeltet ud i limecurden. Tilsæt smør i små tern og rør godt rundt indtil alt smørret er smeltet. Rør til sidst den sidste halvdel af limeskallen i din limecurd.

Hæld 3/4 af limecurden (resten kan du evt gemme til at pynte med hvis du gerne vil bruge det hele – eller lave små limecurdbomber i silikoneforme til fryseren) over mazarinbunden og stil det i fryseren i minimum 3 timer til bund og limecurd er frossen.

Mælkechokolademousse

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Varm 1 dl af fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør godt rundt med hurtige bevægelser til det samler sig til en ensartet og blank ganache.

Pisk de sidste 2 dl fløde til let flødeskum og vend det forsigtigt i ganachen af 3 omgange.

Hæld moussen i en 18 cm rund silikoneform og stil på køl i 5 min. Befri den frosne bund fra kagering og kageplast og vend den forsigtigt på hovedet. Placer den i midten af chokolademoussen og lad den synke forsigtigt ned, så den kommer til at flugte medchokolademoussen. Stil straks kagen i fryseren i minimum 6 timer. Efter en time kan du evt lige jævne kanten så mazarinbunden og chokolademoussen flugter og er helt lige.

Pynt

Tag kagen ud af fryseren 6 timer før den skal spises. Befri den hurtigt fra silikoneformen og placer den på det fad den skal serveres på. Sørg for at pakke kagen ind i en lufttæt boks eller med en pose omkring (der ikke rører kagen) og stil den i køleskabet i ca 6 timer, så den kan tø op.

Pynt kagen med friske hindbær der båder vender med top og bund i vejret og nogle tynde skiver af hindbær. Drys med lidt blendede pistaciekerner og chokoladeperler vendt i guldstøv. Pensl hindbærrene med lidt ekstra guld.

Server kagen direkte fra køleskabet.

Den fine hindbærpynt er inspireret af altid dygtige Anne <3


2 Comments on Limekage med pistacie og mælkechokolademousse

 1. Mari
  23/04/2019 at 18:58 (1 år ago)

  Hej

  Kan man lave den som en tærte? Og i så fald hvordan ville du gribe det an?

  Svar
  • pilenskoekken90
   27/04/2019 at 11:20 (1 år ago)

   Hmm godt spørgsmål. Så ville jeg nok lave en pistaciemazarintærte med limecurd ovenpå. Og så støbe moussen i silikoneform og komme på toppen 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *