Den ultimative avocadomad – tips til at gøre en avocadomad lidt mere luksus


avocado sandwich

Kan vi ikke godt blive enige om at avocadomaden er en trend, der bare er ualmindelig lækker, smagfuld og smuk?! Jeg tror i hvert fald aldrig jeg bliver træt af en avocadomad – om det bare er ren avocado eller med alverdens lækre toppings, så smager det bare skønt og af mere. At avocadoen så også er dejlig sund og fyldt med gode sager, gør det jo ikke dårligere.

Det her er ikke som sådan en opskrift, men mere et par tips til hvordan i lige kan gøre den klassiske avocadomad lidt mere lækker og lidt mere luksus. Alt i alt er det jo en smagssag, hvordan man foretrækker sin avocadomad, men der er altså lige nogle ting man kan gøre for at pimpe frokosten – eller morgenmaden, og gøre den ekstra luksus og lækker.

avocadomad

avocado sandwich

Mine tips til den ultimative avocadomad:

 • Sørg først og fremmest for at basen er i orden – en god skive fuldkornsrugbrød med masser af kerner, eller en lækker skive hjemmebagt surdejsbrød der lige har fået en tur på risteren gør underværker for en avocadomad.
 • Et tyndt lag god mayo under avocadoen gør altså ikke noget dårligt for smagen – jeg siger det bare!
 • Det er virkelig smukt og fint at skære avocadoen i skiver og anrette på sit brød – meeeen at mose avocadoen og smage til med citronsaft, lidt salt og peber giver altså bare lidt ekstra smag. alternativt kan du dryppe med lidt citronsaft.
 • Æg og avocado er virkelig gode venner – hvordan du foretrækker dit æg er op til dig, men et smilende æg eller et pocheret æg (hvis man mestrer denne disciplin) er mine favoritter. Et spejlæg med en løbende blomme kan også gøre det!
 • Er du ikke til æg, så smager det virkelig også skønt at toppe avocadomosen med lune bagte rodfrugter og lidt revet osv der smelter. Hvilket også er en genial måde at bruge eventuelle rester fra aftensmaden på.
 • Topping – aldrig gå ned på toppings! Jeg bruger typisk hvad jeg har i køleskabet, men lidt ekstra grønt i form af krydderurter, babyspinat eller rucola er ikke dårligt.
 • Ost – en god ost kan lige give det sidste til den der avocadomad. Jeg foretrækker en god fast ost som fx Havgus fra Arla Unika – en af mine favoritter. Ellers er det også ret lækkert med lidt feta eller parmesan.
 • Krydderi – sørg nu for at give den avocadomad et godt skud friskkværnet peber, flagesalt og evt et drys chiliflager hvis du er til dette. Jeg elsker chiliflager på min avocadomad.

Hvis du spørger mig så kan en lækker avocadomad sagtens serveres for gæster til brunch eller frokost – den er nemlig både indbydende at se på, den smager fantastisk og så kan den varieres i en uendelighed lige efter dine smagsløg.

God fornøjelse med at pimpe din avocadomad – og dejlig onsdag til jer alle <3

avocadomad


2 Comments on Den ultimative avocadomad – tips til at gøre en avocadomad lidt mere luksus

 1. Fie
  28/01/2018 at 16:26 (6 år ago)

  Jeg elsker den med lidt bløde, lune, karamelliserede løg 😋 eller bare på rugbrød med revet peberrod!

  Svar
  • Pilen
   29/01/2018 at 09:54 (6 år ago)

   Det lyder virkelig også lækkert – jeg skal helt sikkert prøve det med peberrod! 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *