Spinat salat med perlebyg, bagte grøntsager og chorizo


spinat salat

Spinat salat med perlebyg, bagte grøntsager og sprød chorizo – toppet med en god håndfuld af min favorit ost for tiden, som er den lækre Primadonna med en lækker salt og nøddeagtig smag. Denne salat er en vinder herhjemme for tiden, da den er fyldt med lækre og smagfulde grøntsager, god pølse og ost, der både mætter og smager skønt!

Salaten kan sagtens forberedes i god tid og spises kold, men jeg synes altså det er virkelig lækkert når både grøntsager og chorizo stadig er lune. Man kan sagtens lave en stor portion og gemme elementerne i forskellige bokse i køleskabet og så bare lune grøntsagerne igen inden man samler salaten – på den måde kan man have lækker frokost til flere dage klar i køleskabet.

Rigtig dejlig dag til jer alle – søde kram, Pilen <3

salat emd chorizo spinat salat


INGREDIENSER (2-3 pers)

4 store gulerødder
1 peberfrugt
1 bakke cherrytomater
2 dl kogt perlebyg
75 g frisk spinat, skyllet
50-60 chorizo
25 g fast ost som fx Primadonna, Vesterhavsost, parmesan (jeg brugt Primadonna ost, som virkelig smager godt både i salaten, men også på nybagt brød)

Dressing
2 spsk koldpresset rapsolie
1 tsk hvidvinseddike
1/2 tsk sukker/honning
1/2 tsk sennep
1,5 tsk lys tahin
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skær gulerødderne i skrå skiver, peberfrugt i store tern og halver cherrytomaterne. Vend grøntsagerne med lidt olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys grøntsagerne med lidt salt og peber og bag dem ved 200 grader i 30-40 min indtil de er gyldne og møre.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend dressingen med perlebyg og spinat.

Steg chorizoen sprød i lidt olie på en pande. Skær osten i tynde skriver med en kartoffelskræller. Vend de bagte grøntsager og halvdelen af chorizoen med salaten. Top salaten med resten af chorizoen og og osten.

salat emd chorizo


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *