Rösti med rygeost dressing og røget laks


rösti med rygeost
Rösti med rygeost dressing og røget laks – en let og sommerlig ret, som allerhelst bør nydes i solnedgangen med et køligt glas hvidvin.

Denne her ret kommer jeg til at lave igen og igen i løbet af sommeren, for den smager simpelthen så lækkert, og så er den super nem at lave. Desuden ELSKER jeg virkelig kombinationen af laks, rygeost og dild. MUMS!

Retten egner sig både som nem og lækker hverdagsmad, men jeg synes virkelig også den vil gøre sig godt som gæstemad. Evt akkompagneret af et lækkert hjemmebagt flute. Man kan evt også lave röstierne i en mindre udgave, og så lave små anretninger som en lækker forret.

Jeg håber i nyder påsken og det skønne vejr – søde kram, Pilen <

rygeostdressing
rösti med røget laks

Tip! I opskriften er der angivet til 6 personer, da der bliver 6 röstier af opskriften. Det er en let ret, så jeg foreslår at man serverer lidt flutes til. Alternativt kan man sagtens droppe flute, hvis man er 4 personer, og så bare spise 1,5 rösti per mand. Dog skal der ikke beregnes mere end 50 g røget laks per mand – så er man kun 4 pers, så køb kun 200 g røget laks.

INGREDIENSER (6 pers)

Rösti
1 kg kartofler
1 stor squash
2 æg
175 g revet mozzarella ost
1,5 tsk salt
friskkværnet peber

Rygeost dressing
225 g rygeost (gerne den fede 10 % udgave)
100 g creme fraiche 18 %
saft af 1/2 citron
en god håndfuld frisk dild
1/4 dl koldt vand
salt og peber

Fyld
100 g babyspinat
300 g røget laks
1,5 avocado
1/2 agurk
frisk dild

Tilbehør
evt lidt frisk flute

FREMGANGSMÅDE

Rösti
Skræl og riv kartoflerne groft på et rivejern. Riv også squashen groft. Hæld både squash og kartofler i et dørslag. Tag nu 1/4 af grøntsagerne og pak dem ind i et rent viskestykke – vrid viskestykket, så du får presset alt væden ud af grøntsagerne. Gentag med de resterende grøntsager af 3 omgange, så du får presset så meget væske ud som muligt.

Bland grøntsager, revet ost, æg, salt og peber. Del blandingen i 6 lige store dele og form 3 store flade röstier på en bageplade med bagepapir. Gentag emd endnu en bageplade så du har i alt 6 store flade röstier.

Bag begge plader ved 200 grader varmluft ovn. Vend evt dine rösti efter 15 min, så de får farve på begge sider. Hvis din ovn (som min) varmer en smule ujævnt kan du efter ca 20 min bytte rundt på pladerne i ovnen. Dine rösti skal gerne bliver gyldne og få lidt farve.

Rygeostdressing
Rør rygeost og cremefraiche godt sammen. Tilsæt citronsaft og dild og juster konsistensen med lidt vand. Dressingen må stadig gerne være lidt fast, men den skal ikke være helt stiv. Smag til med salt og peber.

Anretning
Skræl agurken i tynde strimler.

Top dine rösti med en stor skefuld rygeostdressing, som du smører lidt ud på röstien. anret med en håndfuld babyspinat, 50 g røget laks, lidt agurkestrimler, 1/4 avocado i skiver og ekstra dild på toppen. Drys med lidt salt og peber.

Server gerne med et par skiver friskbagt flutes til.

rygeost dressing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *