Bløde gulerodsbrud med havregryn

Cookiekage med mælkechokolade og skovbærmousse


skovbærmousse kage

Har du søde kageplaner i weekenden? Så kunne det måske være en idé at kaste sig ud i denne her virkelig lækre Skovbærmousse kage med cookiebund og mælkechokolade. En fantastisk lækker kombination af sødt og syrligt – og med den lækre chewy cookiebund så bliver det altså absolut ikke dårligere.

Denne festlige kage vil helt sikkert gøre sig godt på dessertbordet, eller måske den kunne gøre sig som en fin lyserød dåbskage eller babyshower kage. Jeg kunne i hvert fald godt overvej at sætte den på menuen når mini engang skal navngives.

Cookiebunden er chewy og med store stykker mælkechokolade og rålakrids – er du ikke til lakrids kan det sagtens undlades! Derudover byder den på et tykt lag silkeblød mælkechokoladeganache og en luftig og frisk skovbærmousse. Jeg er altså fan!

Rigtig god weekend til jer alle og god bagelyst – søde kagekram, Pilen <3

skovbærmousse cookiekage


INGREDIENSER (8 pers)

Cookiekage

75 g blødt smør
150 g rørsukker
1 æg
1 nip flagesalt
50 g finhvalsede havregryn
75 g hvedemel
1,5 tsk lakridspulver (jeg har brugt RAW liquorice powder fra Johan Bülow)
75 g mælkechokolade

Mælkechokoladeganache

125 g mørk mælkechokolade (jeg brugte en 49 % fra Summerbird)
60 g piskefløde
10 g glukosesirup

Skovbærmousse

3 blade husblas
200 g skovbær
saft af 1 citron (ca 3 spsk)
80 g sukker
125 g græsk yoghurt
2 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Cookiekage

Pisk smør og rørsukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen til blandingen bliver helt lys og cremet. Rør havregryn, hvedemel, lakridspulver og salt i dejen. Hak chokoladen groft og vend den i cookiedejen. Kom dejen i en pose og lad den trække i køleskabet i minimum 1 time – dette kan også sagtens laves dagen før og trække natten over på køl.

Vej 300 g af cookiedejen af og pres ned i en 16 cm kagering. Bag cookies af resten af dejen, og tag forskud på kageglæderne.

Bag din cookiekage ved 200 grader traditionel ovn i ca 15 min. Lad den køle let af inden du køler den helt af i køleskabet.

Skub cookiekagen ud af kageringen og vask kageringen af. Placer kageringen på et fad og beklæd den med kageplast rundt langs kanten. Skub forsigtigt cookiebunden ned i kageringen igen.

Mælkechokoladeganache

Hak chokoladen groft og smelt den i mikroovnen eller over vandbad. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser. Stavblend ganachen.

Hæld ganachen over den afkølede cookiebund og tip forsigtigt fadet med formen for at ganachen fordeler sig på hele overfladen. Stil kagen på frys mens du laver moussen.

Skovbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 15 min. Kog skovbær, citronsaft og sukker op i et par minutter til bærrene er bløde, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i den varme skovbærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Rør først 1 spsk af flødeblandingen ud i skovbærsaften med husblas og sørg for at der ikke er nogen klumper. Vend derefter forsigtigt den stuetempererede skovbærsaft i flødeblandingen til det er ensartet.

Hæld først lidt skovbærmousse i 4-5 quenelle silikoneforme (jeg laver et par stykker ekstra, hvis nogle skulle blive grimme). Hæld resten af blandingen over den iskolde bund (sørg for at chokoladeganachen har sat sig inden du hælder moussen over).

Stil både kage og silikoneform på frys natten over, eller minimum 6 timer.

Tag kagen ud af fryseren og befri den for kageplast. Placer 3 af de små quenelle moussebomber på toppen af kagen, og stil kagen i køleskabet. Lad kagen tø i køleskabet i minimum 6 timer.

Pynt kagen med rød skovsyre, crispy pearls, lidt RAW liquorice powder og sølvstøv.

cookiekage


 

   

24 kommentarer

  • Sine

    Hejsa!
    Hvis jeg skal lave denne til prøvesmagning til 4 personer, tror du så, bunden skal have samme temperatur og tid i ovnen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Sine – Hvis du skalerer opskriften ned vil jeg tro at den skal bage kortere tid 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Den ser så lækker ud, jeg tænker at lave den snart! Problemet er at jeg har en lille bitte fryser, så mit spørgsmål er om det er absolut nødvendigt at putte kagen i fryseren, eller om det er nok bare at have den i køleskabet natten over? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Laura – kagen kan sagtens sætte sig natten over i køleskabet. Du får bare ikke helt så skarp en kant når kageplasten pilles af, som hvis den er frossen. Men det gør altså ikke smagen dårligere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Seline

    Hej Anna 🙂
    Kagen ser virkelig lækker ud! Så kunne da godt tænke mig at prøve den..!

    Vi bliver 16, vil du anbefale jeg laver 2, eller er det muligt at lave en lidt større med en fordobling af opskriften i en større kageform?

    Og kan man lave bunden dagen før man laver resten, hvorefter det hele ryger i fryseren den anden nat? Så den altså laves over 2 dage og serveres den tredje dag.

    Venlig hilsen
    Seline

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Seline

      Det lyder da dejligt. Jeg vil anbefale at lave 2 stk i stedet for en stor, da det ellers bliver en meget voldsom kage og en stor bund der skal bages 🙂

      Du kan sagtens lave bunden dagen før de andre elementer 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Seline

      Hej Camilla, tak for svaret – tror jeg vil følge dit forslag 🙂

      Så to kager i en cirkelform på 16 diameter, og så stemmer det med opskriften?

      Tusind tak for hjælpen! 🙂 Venlig hilsen, Seline

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Ja altså to styks kager og ikke en stor form vil jeg anbefale 🙂

      Velbekomme og god bagelyst <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Seline

      Jeg lavede 2 stk. kager, og de var bare rigtig gode 😀 Det eneste der var ved dem, var, at bunden var lidt hård at skære ud (hvilket ikke kom bag på mig, da det jo er en cookiebund), men det smagte godt! Tusind tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Det er jeg så glad for at høre! Ja generelt er det en god idé at spise med kagegafler når man bager kager med en fast bund – men jeg elsker virkelig kontrasten mellem de bløde, faste og sprøde konsistenser, selvom de kan være lidt svære at skære ud 😉

      Søde hilsner, Camilla <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hej Anna
    Er det nødvendigt at anvende glukosesirup til ganachen? Hvad gør glukosesirup godt for?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      glukosesiruppen gør at ganachen får en virkelig dejlig og blød konsistens, så den vil jeg ikke undvære 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hej
    Hvor stor er den kagering du laver kagen i? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Anna
      Den er 18 cm – men du kan sagtens bruge en 20 cm også – så bliver kagen bare lidt lavere 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Hej. Hvor høj mon bagering og kageplast skal være?
    Mvh Tanja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      kageplast skal være mindst 8 cm høj – det gør ikke noget at kageringen er lidt lavere, da kageplasten holder formen i højden hvis det er højere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Hvor mange personer/stykker er der i denne kage?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      det kommer jo meget an på hvor kageglad man er – men jeg vil sige ca 8-10 pers 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Hej. Kan man bruge laktosefri fløde? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Nina. Jeg har desværre ikke selv prøvet med laktosefri produkter, så ved ikke hvordan de reagerer. Men lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver, hvis du prøver. Rigtig god bagelyst <3

      Søde hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hej,
    Hvordan bliver ganachen i konsistensen i forhold til moussen? Har før lavet en kage med trøffelmasse og mousse, hvor trøffelmassen var enorm hård i forhold til moussen, hvilket også medførte at mousse og trøffelmasse ikke rigtig ville hænge sammen. Det var jeg ikke begejstret for, så håber ikke det er det samme med denne, da den lyder mega lækker 🙂
    Mange hilsner
    Stine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Stine

      Ganachen bliver lidt mere fast i konsistensen end moussen, da den ellers ikke kan bære moussen. Men jeg har nu ikke haft problemer med at lagene skilles 🙂

      God fornøjelse med kagebagningen – søde kram, Pilen <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hvor er det du bruger glukosesiruppen i din chokoladeganagche?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Hej Sara

      Beklager den var lige smuttet – glukosesiruppen varmes op sammen med fløden. Tak fordi du gjorde opmærksom på det, og god fornøjelse med kagebagningen <3

      søde hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde gulerodsbrud med havregryn