Cookiekage med mælkechokolade og skovbærmousse


skovbærmousse kage

Har du søde kageplaner i weekenden? Så kunne det måske være en idé at kaste sig ud i denne her virkelig lækre Skovbærmousse kage med cookiebund og mælkechokolade. En fantastisk lækker kombination af sødt og syrligt – og med den lækre chewy cookiebund så bliver det altså absolut ikke dårligere.

Denne festlige kage vil helt sikkert gøre sig godt på dessertbordet, eller måske den kunne gøre sig som en fin lyserød dåbskage eller babyshower kage. Jeg kunne i hvert fald godt overvej at sætte den på menuen når mini engang skal navngives.

Cookiebunden er chewy og med store stykker mælkechokolade og rålakrids – er du ikke til lakrids kan det sagtens undlades! Derudover byder den på et tykt lag silkeblød mælkechokoladeganache og en luftig og frisk skovbærmousse. Jeg er altså fan!

Rigtig god weekend til jer alle og god bagelyst – søde kagekram, Pilen <3

skovbærmousse cookiekage


INGREDIENSER (8 pers)

Cookiekage

75 g blødt smør
150 g rørsukker
1 æg
1 nip flagesalt
50 g finhvalsede havregryn
75 g hvedemel
1,5 tsk lakridspulver (jeg har brugt RAW liquorice powder fra Johan Bülow)
75 g mælkechokolade

Mælkechokoladeganache

125 g mørk mælkechokolade (jeg brugte en 49 % fra Summerbird)
60 g piskefløde
10 g glukosesirup

Skovbærmousse

3 blade husblas
200 g skovbær
saft af 1 citron (ca 3 spsk)
80 g sukker
125 g græsk yoghurt
2 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Cookiekage

Pisk smør og rørsukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen til blandingen bliver helt lys og cremet. Rør havregryn, hvedemel, lakridspulver og salt i dejen. Hak chokoladen groft og vend den i cookiedejen. Kom dejen i en pose og lad den trække i køleskabet i minimum 1 time – dette kan også sagtens laves dagen før og trække natten over på køl.

Vej 300 g af cookiedejen af og pres ned i en 16 cm kagering. Bag cookies af resten af dejen, og tag forskud på kageglæderne.

Bag din cookiekage ved 200 grader traditionel ovn i ca 15 min. Lad den køle let af inden du køler den helt af i køleskabet.

Skub cookiekagen ud af kageringen og vask kageringen af. Placer kageringen på et fad og beklæd den med kageplast rundt langs kanten. Skub forsigtigt cookiebunden ned i kageringen igen.

Mælkechokoladeganache

Hak chokoladen groft og smelt den i mikroovnen eller over vandbad. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser. Stavblend ganachen.

Hæld ganachen over den afkølede cookiebund og tip forsigtigt fadet med formen for at ganachen fordeler sig på hele overfladen. Stil kagen på frys mens du laver moussen.

Skovbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i minimum 15 min. Kog skovbær, citronsaft og sukker op i et par minutter til bærrene er bløde, og blend det hele med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte over i en ren skål og smelt husblassen ud i den varme skovbærsaft. Lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og rør det sammen med græsk yoghurt. Rør først 1 spsk af flødeblandingen ud i skovbærsaften med husblas og sørg for at der ikke er nogen klumper. Vend derefter forsigtigt den stuetempererede skovbærsaft i flødeblandingen til det er ensartet.

Hæld først lidt skovbærmousse i 4-5 quenelle silikoneforme (jeg laver et par stykker ekstra, hvis nogle skulle blive grimme). Hæld resten af blandingen over den iskolde bund (sørg for at chokoladeganachen har sat sig inden du hælder moussen over).

Stil både kage og silikoneform på frys natten over, eller minimum 6 timer.

Tag kagen ud af fryseren og befri den for kageplast. Placer 3 af de små quenelle moussebomber på toppen af kagen, og stil kagen i køleskabet. Lad kagen tø i køleskabet i minimum 6 timer.

Pynt kagen med rød skovsyre, crispy pearls, lidt RAW liquorice powder og sølvstøv.

cookiekage


 

32 Comments on Cookiekage med mælkechokolade og skovbærmousse

  1. Sarah
    27/01/2018 at 11:24 (9 måneder ago)

    Hvor er det du bruger glukosesiruppen i din chokoladeganagche?

    Svar
    • Pilen
      27/01/2018 at 12:10 (9 måneder ago)

      Hej Sara

      Beklager den var lige smuttet – glukosesiruppen varmes op sammen med fløden. Tak fordi du gjorde opmærksom på det, og god fornøjelse med kagebagningen <3

      søde hilsner, Camilla

      Svar
  2. Stine
    01/02/2018 at 17:59 (9 måneder ago)

    Hej,
    Hvordan bliver ganachen i konsistensen i forhold til moussen? Har før lavet en kage med trøffelmasse og mousse, hvor trøffelmassen var enorm hård i forhold til moussen, hvilket også medførte at mousse og trøffelmasse ikke rigtig ville hænge sammen. Det var jeg ikke begejstret for, så håber ikke det er det samme med denne, da den lyder mega lækker 🙂
    Mange hilsner
    Stine

    Svar
    • Pilen
      01/02/2018 at 20:33 (9 måneder ago)

      Kære Stine

      Ganachen bliver lidt mere fast i konsistensen end moussen, da den ellers ikke kan bære moussen. Men jeg har nu ikke haft problemer med at lagene skilles 🙂

      God fornøjelse med kagebagningen – søde kram, Pilen <3

      Svar
  3. Nina
    16/02/2018 at 09:09 (8 måneder ago)

    Hej. Kan man bruge laktosefri fløde? 🙂

    Svar
    • Pilen
      16/02/2018 at 09:18 (8 måneder ago)

      Kære Nina. Jeg har desværre ikke selv prøvet med laktosefri produkter, så ved ikke hvordan de reagerer. Men lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver, hvis du prøver. Rigtig god bagelyst <3

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  4. Susanne
    19/02/2018 at 12:08 (8 måneder ago)

    Hvor mange personer/stykker er der i denne kage?

    Svar
    • Pilen
      23/02/2018 at 13:37 (8 måneder ago)

      det kommer jo meget an på hvor kageglad man er – men jeg vil sige ca 8-10 pers 🙂

      Svar
  5. Tanja
    19/02/2018 at 13:32 (8 måneder ago)

    Hej. Hvor høj mon bagering og kageplast skal være?
    Mvh Tanja

    Svar
    • Pilen
      23/02/2018 at 13:38 (8 måneder ago)

      kageplast skal være mindst 8 cm høj – det gør ikke noget at kageringen er lidt lavere, da kageplasten holder formen i højden hvis det er højere 🙂

      Svar
  6. Anna
    18/03/2018 at 07:21 (7 måneder ago)

    Hej
    Hvor stor er den kagering du laver kagen i? 😊

    Svar
    • Pilen
      20/03/2018 at 12:19 (7 måneder ago)

      Kære Anna
      Den er 18 cm – men du kan sagtens bruge en 20 cm også – så bliver kagen bare lidt lavere 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  7. Pia
    21/03/2018 at 15:25 (7 måneder ago)

    Hej Anna
    Er det nødvendigt at anvende glukosesirup til ganachen? Hvad gør glukosesirup godt for?

    Svar
    • Pilen
      21/03/2018 at 17:46 (7 måneder ago)

      glukosesiruppen gør at ganachen får en virkelig dejlig og blød konsistens, så den vil jeg ikke undvære 🙂

      Svar
  8. Seline
    27/03/2018 at 12:40 (7 måneder ago)

    Hej Anna 🙂
    Kagen ser virkelig lækker ud! Så kunne da godt tænke mig at prøve den..!

    Vi bliver 16, vil du anbefale jeg laver 2, eller er det muligt at lave en lidt større med en fordobling af opskriften i en større kageform?

    Og kan man lave bunden dagen før man laver resten, hvorefter det hele ryger i fryseren den anden nat? Så den altså laves over 2 dage og serveres den tredje dag.

    Venlig hilsen
    Seline

    Svar
    • Pilen
      30/03/2018 at 17:29 (7 måneder ago)

      Kære Seline

      Det lyder da dejligt. Jeg vil anbefale at lave 2 stk i stedet for en stor, da det ellers bliver en meget voldsom kage og en stor bund der skal bages 🙂

      Du kan sagtens lave bunden dagen før de andre elementer 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
      • Seline
        31/03/2018 at 09:58 (7 måneder ago)

        Hej Camilla, tak for svaret – tror jeg vil følge dit forslag 🙂

        Så to kager i en cirkelform på 16 diameter, og så stemmer det med opskriften?

        Tusind tak for hjælpen! 🙂 Venlig hilsen, Seline

        Svar
        • Pilen
          01/04/2018 at 12:27 (7 måneder ago)

          Ja altså to styks kager og ikke en stor form vil jeg anbefale 🙂

          Velbekomme og god bagelyst <3

          Svar
          • Seline
            08/04/2018 at 12:06 (7 måneder ago)

            Jeg lavede 2 stk. kager, og de var bare rigtig gode 😀 Det eneste der var ved dem, var, at bunden var lidt hård at skære ud (hvilket ikke kom bag på mig, da det jo er en cookiebund), men det smagte godt! Tusind tak!

          • Pilen
            09/04/2018 at 07:41 (7 måneder ago)

            Det er jeg så glad for at høre! Ja generelt er det en god idé at spise med kagegafler når man bager kager med en fast bund – men jeg elsker virkelig kontrasten mellem de bløde, faste og sprøde konsistenser, selvom de kan være lidt svære at skære ud 😉

            Søde hilsner, Camilla <3

  9. Laura
    10/04/2018 at 15:11 (6 måneder ago)

    Den ser så lækker ud, jeg tænker at lave den snart! Problemet er at jeg har en lille bitte fryser, så mit spørgsmål er om det er absolut nødvendigt at putte kagen i fryseren, eller om det er nok bare at have den i køleskabet natten over? 🙂

    Svar
    • Pilen
      13/04/2018 at 07:01 (6 måneder ago)

      Kære Laura – kagen kan sagtens sætte sig natten over i køleskabet. Du får bare ikke helt så skarp en kant når kageplasten pilles af, som hvis den er frossen. Men det gør altså ikke smagen dårligere 🙂

      Svar
      • Sofie
        22/04/2018 at 15:08 (6 måneder ago)

        Hej,

        Kan man lave denne kage i god tid, fx 5 dage i forvejen, og bare lade den blive ekstra tid i fryseren?

        Den ser super lækker ud 🙂

        Svar
        • Pilen
          23/04/2018 at 09:45 (6 måneder ago)

          Kære Sofie – det kan du tro at du kan. Den kan sagtens holde sig på frys – bare sørg for at pakke den ind i en pose når den er gennemfrossen <3

          Svar
  10. Sine
    11/04/2018 at 16:00 (6 måneder ago)

    Hejsa!
    Hvis jeg skal lave denne til prøvesmagning til 4 personer, tror du så, bunden skal have samme temperatur og tid i ovnen?

    Svar
    • Pilen
      13/04/2018 at 07:01 (6 måneder ago)

      Kære Sine – Hvis du skalerer opskriften ned vil jeg tro at den skal bage kortere tid 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  11. Jeanette
    08/06/2018 at 09:29 (5 måneder ago)

    Hejsa!
    Denne må jeg lave til barnedåben i weekenden, jeg er dog ikke et en sand mester bager…
    Skovbærerne – skal de købes på frost eller friske eller? 😉

    Svar
    • Pilen
      11/06/2018 at 08:24 (4 måneder ago)

      Kære Jeanette

      Jeg er sikker på at den nok skal falde i god jord! Jeg har brugt frosne skovbær <3

      Søde hilsner, Camilla

      Svar
  12. Stinna
    30/07/2018 at 12:56 (3 måneder ago)

    Hvis man nu bruger en springform på 24 cm i stedet, skal man så lave af samme potion eller gange op? Og i så fald hvor meget?

    Svar
    • Pilen
      31/07/2018 at 16:34 (3 måneder ago)

      Jeg ville nok lave en 1,5 gange portion eller dobbelt til en 24 cm springform 😊❤️

      Svar
  13. Eva
    30/08/2018 at 11:04 (2 måneder ago)

    Hej 🙂
    Jeg bagte kagen til barsels-afsked med mine kollegaer, og den var et stort hit!
    Dog havde jeg lidt udfordringer med ganachen – da jeg stavblendede den (varm) skilte den fuldstændig og jeg måtte starte forfra og undlade at stavblende 2. gang. Da vi så skar stykker af kagen, faldt mousselaget fra chokoladeganachen på tallerkenen. Kan du hjælpe mig med, hvad der er gået galt?
    Hilsen Eva 🙂

    Svar
    • pilenskoekken90
      11/09/2018 at 17:57 (1 måned ago)

      Kære Eva. Det lyder mærkeligt at den skilte – for lige akkurat at stavblende ganchen burde samle den hvis den var skilt. men godt at det lykkedes og at kagen hittede! 🙂

      Når man har både et lag ganache og et lag mousse kan de havde svært ved at holde sig samlet når der skæres i det, så det er lidt svært at undgå. 🙂

      Søde hilsner, Camilla

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *