Tunmousse med dild og kapers – min absolutte favorit


tunmousse

Mens jeg sidder herhjemme og skriver jobansøgninger på livet løs, skal der selvfølgelig lidt god frokost til. Og i dag stod den på en af mine absolut favoritter – nemlig tunmousse. Denne version med dild og kapers smager helt fantastisk, og den er perfekt til sandwich eller bare på et stykke godt rugbrød.

Tunmousse er en ægte klassiker fra 80’erne, men jeg har altså udeladt fløde og husblas til fordel for en mere cremet og let version. Tunmoussen har fået selskab af dild, kapers og citronsaft, hvilket passer rigtig godt til fisk.

Jeg er faktisk så vild med tunmoussen at jeg har ret svært ved at lade den være hvis den står i køleskabet. Hvem skulle have troet at tunmousse-snackeri var noget jeg skulle gøre mig i – men den er altså god nok. Sådan en bøtte forsvinder altså ret så hurtig.

Gør madpakken ekstra lækker med sandwich med tunmousse, syltede rødløg og lidt salat. Så har vi en vinder.

God mandag derude – og søde kram, Pilen <3

tunmousse med dild


INGREDIENSER (2-3 store sandwich)

2 dåser god tun (225 g drænet vægt)
1/2 lille rødløg
10 g kapers
1 stor håndfuld frisk dild
saft af 1/2 citron
100 g græsk yoghurt 10 % (eller creme fraiche)
50 g god mayo
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Hak løg, kapers og dild fint. Bland drænet tun, løg, kapers dild og citronsaft. Tilsæt græsk yoghurt og mayo og rør det hele godt sammen – brug evt en gaffel for at få skilt store klumper tun ad. Smag til med salt og peber.

Nyd på et stykke rugbrød eller i en sandwich med lidt grønt.

tunmousse med dild


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *