Nutellatærte med chokolademousse og hasselnødder


nutellakage

Nutellatærte med chokolademousse og hasselnødder – lyder det ikke bare lidt for lækkert? Jeg er i hvert fald fan af det søde hasselnøddesmør, og kan ikke få nok.

Tærten her består af en smørsprød mørdej, hasselnøddefrangipane, en fløjlsblød nutellaganache og min all time favorit mælkechokolademousse. Den mousse er simpelthen bare SÅ god, og smelter på tungen.

Er der nogle nutellafans derude? Hvis i kan svare ja, så lov mig lige at i prøver kagen her. Det er lidt som at komme i nutella-himlen hvis i spørger mig. Ja tak!

Denne nutellatærte serverede jeg til dimissionsfest for mine nu eks-studiekammerater, og jeg tør vist godt sige at den faldt i god jord. Den var måske lige stor nok til 10 personer, men til gengæld er kagerester jo altid godt.

Nu vil jeg bruge min søndag på at slappe af med Jonas og bage hotdogbrød, for i aften får vi besøg af min søster og hendes kæreste – og så står den på hjemmelavede hottere og Hint. Jeg glæder mig allerede.

Rigtig god søndag til jer alle og masser af chokoladekram og nutellakys fra Pilen <3

nutellatærte


Tip! Hvis du bruger en mælkechokolade på fx 35-36 %, så skal du bruge 320 g chokolade i stedet for 300 g.

INGREDIENSER (14-16 pers)

Mørdej

170 g hvedemel
70 g flormelis
90 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

forbages 10 min.

Frangipane

80 g ristede afskallede hasselnødder
80 g blødt smør
60 g sukker
1 æg

Nutellaganache

120 g nutella
40 g mælkechokolade
40 g mørk chokolade
110 g piskefløde

Mælkechokolademousse

300 g mælkechokolade (ca 40 %)
4,5 dl piskefløde

Pynt

crispy pearls
mørk chokolade
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Bland hvedemel og flormelis i en stor skål. Tilsæt smør i små tern og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med æggeblomme og koldt vand indtil dejen er ensartet – pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal kun lige samles. Tryk dejen lidt flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i ca 1 time.

Efter 1 time tages mørdejen ud af køleskabet og den rulles tyndt ud på et meldrysset bord. Placer en tærtering (24,5 cm – fx denne her geniale perforerede tærtering) på en bund, fx fra en større springform (eller alternativt en plade der kan stå i køleskabet), med bagepapir, og løft forsigtigt dejen over i tærteringen. Tryk forsigtigt dejen ud i formen, og kør en kagerulle hen over kanterne for at få en skarp kant. Sæt tærten på køl yderligere 1/2 time. Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200 grader traditionel ovn – indtil den er gylden og sprød. Skru ned for ovnen til 180 grader.

Frangipane

Blend hasselnødderne til fint mel. Pisk smør og sukker til en ensartet blanding – tilsæt æg og pisk det godt sammen til det er lyst og luftigt. Rør hasselnøddemel i dejen og hæld det ud i den forbagte tærtebund – fordel blandingen jævnt med en lille paletkniv eller en ske. Bag tærten ved 180 grader i 15-20 min til den er gylden på toppen og rundt langs kanterne. Lad tærten køle helt af.

Nutellaganache

Smelt nutella og chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over nutellablandingen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber – med hurtige små bevægelser til du får en ensartet blank ganache. Kør evt ganachen igennem med en stavblender. Hæld ganachen over den afkølede tærtebund og sæt tærten på køl i minimum 6 timer – gerne natten over.

Mælkechokolademousse

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Pisk 3 dl af fløden til let flødeskum og hold det køligt. Varm den sidste 1,5 dl af fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade – rør hurtigt fra midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig til en blank ganache. Tjek at temperaturen er omkring 45 grader. Vend forsigtigt lidt af flødeskummet i ganachen og vend derefter resten af flødeskummet i – forsigtigt, men hurtigt.

Læg husholdningsfilm stramt henover bunden af en 23 cm kagering (her er det nemmest at bruge en justerbar kagering) og sæt det fast op ad kanterne på ydersiden med lidt tape. For kageringen med kageplast og placer kageringen på en fast bund der kan komme i fryseren. Hæld chokolademoussen i kageringen og lad moussen sætte sig på frys i minimum 6-8 timer – gerne natten over.

Løsn chokolademoussen fra kagering og kageplast og placer den forsigtigt på midten af tærten, så der er ca lige langt ud til kanten på alle sider. Lad kagen tø op i køleskabet i ca 2 timer eller mere.

Sæt forsigtigt crispy pearls rundt langs kanten af tærten. Riv lidt mørk chokolade på toppen af kagen (med et fint rivejern) og pynt med skovsyre.

hasselnøddefrangipane

Indlægget indeholder affiliatelinks!


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *