Min bedste banankage med hasselnødder og nutella


banankage

Banankage er en af mine absolut favoritter når det kommer til klassisk skærekage – hvilket nok skyldes at den er dejlig fugtig og fyldt med chokolade. Der er ikke noget værre end tør kage, og man må sige at det absolut ikke er tilfældet med banankagen her som altid er et hit.

Banankagen er egentlig lavet på samme opskrift som mine yndlings bananmuffins – jeg har bare skiftet noget af chokoladen ud med lidt ristede hasselnødder, for ekstra knas. Og så er kagen her jo selvfølgelig toppet med den lækreste nutellaganache, der kan få ethvert chokoladehjerte til at smelte.

Jeg har ladet ganachen rende ned af siderne, for at få et lidt mere tilfældigt look på kagen – men du kan også hælde ganachen på mens kagen stadig er i formen, så den får en helt skarp kant. Det er op til dig – den både smager godt og ser helt sikkert skøn ud lige gyldigt hvad du gør.

Er du også fan af den klassiske banankage, så synes jeg helt sikkert du skal prøve opskriften her. Jeg har i hvert fald vundet mange kagehjerter med denne her opskrift.

Søde nutellakram, Pilen <3

verdens bedste banankage

banankage med nutella

Tip! Hvis du skal lave en større portion kan du fordoble opskriften og bage den i en bradepande på ca 23*33 cm – og så skal bagetiden eventuelt forøges en lille smule.


INGREDIENSER (8 pers)

Banankage

2 modne bananer (de må gerne være godt modne)
2 æg
1/2 vaniljestang, kornene
110 g rørsukker
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør
40 g mørk chokolade
40 g ristede afskallede hasselnødder
1 spsk hvedemel

Nutellaganache

100 g nutella
65 g mælkechokolade
80 g piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Banankage

Smelt smørret ved lav varme og stil det til side. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til det er lydt og luftigt. Sigthvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Mos bananerne og rør dem i dejen, og vend det smeltede smør forsigtigt i dejen. Hak hasselnødder og mørk chokolade groft og rør det sammen med 1 spsk hvedemel. Vend til sidst hasselnødderne og chokoladen i dejen og hæld det i en 20 cm springform med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 200 grader traditionel ovn i 20-25 min – tjek med en pind at den er gennembagt. Lad kagen i springformen køle helt af i køleskabet (eller i fryseren hvis det skal gå hurtigt) – den skal være iskold når ganachen hældes på.

Nutellaganache

Hak chokoladen groft og smelt chokolade og nutella sammen i mikroovnen eller over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over nutellablandingen og rør med en dejskraber fra midten af skålen med små hurtige bevægelser – rør indtil blandingen samler sig til en blank ganache.

Løsn den iskolde kage fra springformen, pil bagepapiret af bunden og placer kagen på et fad. Hæld ganachen over den kolde kage fra midten af kagen. Skub forsigtigt lidt af ganachen ud over kanterne med en lille spatel så det render lidt ned af siderne – pas på ikke at skubbe for meget, så ganachen ikke dækker det hele. Stil kagen på køl eller frys i 10-15 min, så ganachen lige får lov at sætte sig.

Pynt kagen med hasselnødder og rød skovsyre.

banankage med nutella


 

5 Comments on Min bedste banankage med hasselnødder og nutella

 1. Sanne
  23/04/2017 at 16:22 (3 år ago)

  Ej hvor ser den vildt lækker ud!! Den ligner lige sådan en banankage jeg er allermest vild med! En fugtig og svampet én! Det er første gang jeg er inde på din side, men skal da helt sikkert herind igen!

  Svar
  • Pilen
   27/04/2017 at 21:45 (3 år ago)

   Tusind tak for de søde ord! <3 banankage er altid en sikker vinder – jeg håber den falder i god jord 🙂

   Svar
 2. Signe
  18/10/2017 at 22:49 (3 år ago)

  Hej 😊 Kagen ser top lækker ud. Jeg har dog lige et spørgsmål. Vil ganachen kunne stiles i køleskabet til dagen efter, hvorefter den smøres på kagen? Eller vil det være bedre at smøre den på og stille kagen med ganache på køl til dagen efter?

  Svar
  • Pilen
   19/10/2017 at 07:28 (3 år ago)

   Kære Signe

   Jeg er bange for at ganachen vil blive alt for stiv hvis du stiller den i køleskabet. Til gengæld burde du kunne lægge et stykke husholdsningsfilm ned mod overfladen (for at undgå kondens) og så stille ganachen ved stuetemperatur til dagen efter – så burde konsistensen blive smørbar. Men jeg har desværre ikke selv testet det af. Du kan også sagtens hælde ganachen på kagen og så lade den stå til dagen efter <3

   God bagelyst og søde kram, Pilen

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Min bedste banankage med hasselnødder og nutella

 1. […] du er mere til en banankage så prøv evt min bedste banankage med nutella eller en skøn variant med […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *