Kransekage macarons med passionsfrugtganache


kransekage macarons

Så blev det til årets sidste opskrift fra Pilens Køkken – her får i mit bud på en lækker lille kransekage petit four der både er nem at lave, ser smuk ud og smager fantastisk. Kransekage macarons beklædt med guld og lagt sammen med en lækker passionsfrugtganache med mælkechokolade – et lækkert alternativ til det traditionelle kransekagetårn.

Konceptet med kransekage macarons er inspireret af Strangas – og jeg synes faktisk at det er ret genialt. Jeg er vild med størrelsen, da man jo oftest først lige har spist dessert når klokken slår tolv – det er i hvert fald tit tilfældet der hvor jeg har fejret nytår. Og når de er så små kan man jo nemt hapse et par stykker til champagnen.

Kransekagerne kan godt laves på forhånd og opbevares i en kagedåse, men jeg synes at de er bedst samme dag som de er bagt – de får nemlig en lækker sprød skorpe og en blød midte, som jeg er helt vild med.

Leder du efter et lækkert og nemt alternativ til kransekagetårnet – ja så foreslår jeg at du begiver dig ud i guldbeklædte kransekage macarons. Jeg lover at det bliver festligt med en macaron i den ene hånd og et glas champagne i den anden.

Rigtig godt nytår til jer alle her fra de østrigske alper – jeg håber at i kommer godt og festligt ind i år 2017 <3

Forresten så bliver jeg SÅ glad når jeg ser at i bruger mine opskrifter! Så hvis i laver nogle af nytårsdesserterne eller kransekagerne her så send endelig et billede eller tag mig med @pilenskoekken eller #pilenskøkken – det gør mig så glad <3

kransekage petit four


INGREDIENSER (18-20 stk)

Passionsfrugtganache

150 g god mælkechokolade (fx Valrhona Jivara)
50 g passionsfrugtsaft uden kerner (ca 5 passionsfrugter)
25 g piskefløde
10 g glukosesirup

Kransekage

250 g marcipan
75 g flormelis
80 g æggehvide

FREMGANGSMÅDE

Passionsfrugtganache

Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad. Varm passionsfrugtsaft, fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det over den smeltede chokolade og rør fra midten af skålen med en dejskraber – med hurtige bevægelser – indtil blandingen samler sig til en blank ganache. Kør det hele igennem med en stavblender (sæt stavblenderen ned i massen på skrå for at undgå luftbobler). Lad ganachen sætte sig i 4-5 timer ved stuetemperatur (eller lidt køligere) – undgå at sætte den i køleskabet da det ellers vil være umuligt at sprøjte ganachen ud.

Tip! Jeg plejer at blende kødet fra passionsfrugterne og derefter hælde det igennem en finmasket si, for at få mest mulig saft fra.

Kransekage

Ælt marcipan og flormelis godt sammen. Tilsæt æggehvide – lidt af gangen – mens der røres med en spartel på røremaskinen (lav hastighed). Alternativt kan du ælte det sammen med hænderne. Når det hele er blandet godt sammen fyldes kransekagemassen i en sprøjtepose med en mellemstor rund tylle (ca 1 cm).

Sprøjt ca 40 små flade toppe (ca 3 cm) ud på en bageplade med bagepapir. Dyp din finger i lidt vand og glat toppen ud på kransekagebundene. Bag kransekagerne ved 180 grader traditionel ovn i ca 12 min til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en rist.

Hæld de afkølede kransekagetoppe i en pose sammen med lidt guldstøv og ryst forsigtigt posen uden at ødelægge kransekagerne.

Sprøjt passionsfrugtganache ud på halvdelen af kransekagebundene og læg en anden kransekagebund på som top.

kransekage

Indlægget indeholder affiliatelinks!


 

1 Comment on Kransekage macarons med passionsfrugtganache

  1. Laura
    02/08/2020 at 07:50 (4 år ago)

    Hej. Hvor ser de fine ud. Er det nogle man ville kunne lave dagen inden?
    Vh Laura

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *