Hvid chokolade panna cotta med lakrids og hindbær


hvid chokolade panna cotta

Hvid chokolade panna cotta med lakrids og hindbær – virkelig simpelt, men ualmindelig lækkert! Denne dessert er en af de virkelig nemme, hvis man ikke har halve eller hele dage til at forberede nytårsdesserten. Den består af en sprød mørdejsbund med lakrids, en fløjlsblød panna cotta med hvid chokolade og friske hindbær.

Hvis du endnu ikke er stødt på panna cottaen, så er det kort fortalt en slags budding på fløde og husblas – her tilsat hvid chokolade, hvilket kun gøre den mere cremet. En luksus fløderand kan man vist godt kalde den – uden at man skal bliver forskrækket over ordet fløderand. Desserten her smager fantastisk!

Står du og tænker at det lyder godt nok lækkert – men de der halvkugleforme har jeg ikke lige liggende eller mulighed for at købe (de kan bestilles her), så kan desserten sagtens laves uden. Hvis du ikke har halvkugleforme, foreslår jeg at du anretter panna cottaen i høje champagneglas med et bjerg af friske hindbær og skovsyre, og en rund lakridskiks på toppen – eller brækket i mindre stykker.

Jeg lover dig at denne dessert, på trods af det simple indhold, vil vække begejstring og jubel. Især hvis man som jeg er fan af det sorte guld fra Johan Bülow.

Masser af nytårskram til jer alle her fra alperne <3

hvid chokolade panna cotta


INGREDIENSER (6 pers.)

Udstyr

1 silikoneform med 6 halvkugler (7 cm)

Mørdejsbund

125 g hvedemel
50 g flormelis
65 g smør
1 æggeblomme
1,5 tsk rålakrids

Hvid chokolade panna cotta

175 g hvid chokolade
600 ml piskefløde
1 spsk sukker
3 blade husblas

Pynt
200 g friske hindbær
rød skovsyre
rålakrids og frysetørret hindbær

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Bland mel, flormelis og lakridspulver i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr det mellem fingrene. Tilsæt æggeblomme og saml dejen hurtigt med hænderne. Lad dejen hvile på køl i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og stik cirkler ud med en udstikker (9 cm) – her er det måske nødvendigt at samle dejen igen, rulle ud og udstikke for at få 6 cirkler. Placer bundene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel. Bag bundene i ca 10 min ved 180 grader traditionel ovn – til de er gyldne i kanterne. Lad dem køle helt af.

Hvis chokolade panna cotta

Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Kom piskefløde og sukker i en gryde og bring det til lige under kogepunktet. Tag fløden af varmen og hæld den hakkede chokolade i gryden og rør rundt. Vrid husblassen for vand, hæld den i fløden og lad det smelte sammen til en ensartet blanding. Placer din halvkugleform på et skærebræt og hæld flødeblandingen i hullerne – hvis der er noget til overs kan det hældes i to små glas (så er der mulighed for at tage forskud på lækkerierne). Stil skærebrættet med silikoneformen på køl i 2 timer til de ikke er helt flydende mere, og sæt dem herefter i fryseren i minimum 4 timer.

Løsn forsigtigt panna cottaerne fra silikoneformen og placer dem midt på en mørdejsbund. Lad dem tø op i køleskabet i ca 3 timer.

Pynt panna cotta?erne med friske, halverede hindbær og drys med lakridspulver, frysetørrede hindbær og skovsyre.

panna cotta opskrift


 

4 Comments on Hvid chokolade panna cotta med lakrids og hindbær

 1. Christina Riis
  18/03/2018 at 09:13 (2 år ago)

  Hejsa
  Kan panna cotta’en godt fryses ned en 3-4dage før man skal servere dem?
  Jeg har afprøvet opskriften, men vi spiste dem alle, så jeg kunne ikke selv nå at eksperimentere med nedfrysningen inden jeg gerne vil servere for gæster, og der gerne være i god tid!
  En meget lækker panna cotta i øvrigt!!

  Svar
  • Pilen
   20/03/2018 at 12:19 (2 år ago)

   Kære Christina

   Det er jeg så glad for at høre! Du kan sagtens fryse den ned et par dage i forvejen 🙂

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
 2. Cecilie
  14/06/2018 at 10:19 (2 år ago)

  Tror du man kan bruge silikone-muffinforme istedet for halvkugleforme?

  Svar
  • Pilen
   23/06/2018 at 09:49 (2 år ago)

   Kære Cecilie – det kan du sagtens <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *