Chokoladetrøfler med frysetørrede bær og nødder


chokoladetrøfler

Nogle gange er enkelt bare bedst – og det er helt sikkert tilfældet når det gælder chokoladetrøfler. Tre ingredienser og du står med de lækreste chokoladetrøfler der smelter på tungen. Og så kan de trilles i den slags drys du bedst kan lide – fx frysetørrede bær, grønne pistacienødder og en salt mandelkrokant. Jo flere forskellige slags drys du ruller dine trøfler i, des flere kan du spise – for man bliver jo nødt til at smage en af hver.

Selvom de fleste af jer sikkert har lavet årets julekonfekt, så er jeg sikker på at i også godt lige kan klemme et par lækre chokoladetrøfler ned. De vil helt sikkert gøre sig godt i konfektskålen – og så er de virkelig nemme at lave!

Fordi trøflerne kun består af 3 ingredienser, så er det vigtigt at man bruger en god chokolade, da det jo er hovedingrediensen. Jeg elsker mælkechokolade, og har brugt en mørk mælkechokolade på 49 % fra Summerbird som fungerer virkelig godt.

Nu vil jeg trække stikket og nyde de sidste juledage med kæresten og familien. Jonas og jeg drager på skiferie over nytår, men jeg har planlagt en masse nytårsdesserter til jer som bliver udgivet fra d 25 og dagene fremefter – og i kan godt glæde jer, for jeg har nogle ret gode bud på årets nytårsdesserter hvis jeg selv skal sige det. Og så sneg der sig også en enkelt kransekage-opskrift ind mellem nytårsdesserterne – en lækker og virkelig simpel af slagsens. Stay tuned!

Jeg håber at i alle får en helt fantastisk jul med masser af hygge, julegodter og lige det i ønsker jer <3

INGREDIENSER (ca 24 stk)

Chokoladetrøfler

200 g god mælkechokolade (fx Summerbirds mørke mælkechokolade, 49 %)
100 ml piskefløde
10 g smør

Drys

50 g mandler
50 g sukker
1 nip salt

forskellige frysetørrede bær og usaltede pistacienødder

FREMGANGSMÅDE

Chokoladetrøfler

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tag skålen af varmen. Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade. Rør hurtigt med en dejskraber fra midten af skålen indtil blandingen samler sig til en blank ganache. Tilsæt smørret i små tern og rør rundt til det smelter ud i ganachen. Læg et stykke husholdningsfilm ned på overfladen af ganachen og lad den sætte sig på køl i minimum 4 timer.

Drys

Rist mandlerne på en pande ved jævn varme i ca 5 min til de får lidt farve. Hæld mandlerne i en skål. Hæld sukkeret på panden og lad det smelte ved medium varme. Når alt sukkeret er smeltet slukkes der for varmen og mandler og salt hældes på panden. Rør det hele godt sammen og hæld mandelkrokanten på et stykke bagepapir. Lad det køle helt af. Hak det groft med en savtakket kniv eller i en minihakker.

Tag ganachen ud af køleskabet og rul små kugler af trøffelmassen. Placer dem på et stykke bagepapir eller sølvpapir og stil dem tilbage på køl i ca 30 min. Rul trøflerne i mandelkrokanten, finthakkede usaltede pistacienødder og forskellige frysetørrede bær. Opbevar trøflerne på køl indtil servering.

OBS – dem med frysetørrede bær er bedst når de lige er rullet, da bærpulveret ellers bliver fugtigt hvis det ligger for længe.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *