Ørredrillette med krydderurter og ristet rugbrød


ørredrillette

I dag får i opskriften på en virkelig simpel, men absolut lækker, lille forret/frokost. Ørredrillette med krydderurter, cornichoner og ristet rugbrød er perfekt som en lille snack/forret til nytår – eller som en del af fiskeretterne til julefrokosten. Sådan en lille rugbrødshapser med et godt lag ørredrillette skal altså ikke undervurderes – det smager fantastisk!

Jeg forestiller mig også at spise ørredrilletten i en lækker sandwich med sprøde salatblade og lidt syltede rødløg – haps!

Opskriften er virkelig simpel og kræver ikke så meget andet end nogle gode grundingredienser – her tænker jeg især på fisken og på mayo’en (brug helst ikke den fra tube – den smager slet ikke så godt som dem fra glas eller en god hjemmelavet mayo). Da der er så få ingredienser i ørredrilletten kan de virkelig også smages.

Nu vil jeg gøre rigtig julerent herhjemme og pakke til juleferie (og skiferie!!) – og forsøge at komme lidt i julestemning. For det halter altså lidt. Mit mål for 2017 må generelt være at blive bedre til at slappe af og nyde hver dag. Jeg er altså lidt for god til at påtage mig en masse ting og ender med at stresse mig selv helt unødvendigt. Nu skal der altså jules og slappes helt og aldeles af!

God torsdag til jer alle og juleknus herfra <3

ørredsalat


FREMGANGSMÅDE (4 pers)

250 g varmrøget ørredfilet
1 lille skalotteløg
2 cornichoner
1 spsk finthakkede krydderurter (fx purløg, dild eller basilikum) + ekstra til drys
2 spsk god mayo
2 spsk skyr
1-2 spsk citronsaft
salt og peber

Tilbehør

Ristet rugbrød

FREMGANGSMÅDE

Pil ørredfileten fra hinanden med fingrene og mos den let med en gaffel. Hak skalotteløg og cornichoner fint, og bland ørred, skalotteløg, cornichoner og purløg. Bland det hele sammen med skyr og mayo, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rør det hele godt sammen og server med ristet rugbrød og ekstra purløg.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *