Bagt grød med æble og kanel


bagt grød

Grød er en af mine absolut morgenmadsfavoritter her til efteråret og vinteren – og bagt grød er virkelig lækkert, når der er lidt ekstra tid til at kræse om morgenmaden. Her til morgen lavede jeg denne bagte grød, sødet med banan og honning og toppet med æbleskiver vendt i kanel. Den smager næsten helt af æblekage – og morgenmad der smager af kage er jeg generelt rimelig stor fan af.

Jeg havde næsten glemt helt glemt hvor lækkert bagt grød er  men eftersom at de sociale medier lige nu vrimler med bagt morgengrød blev jeg mindet om at det da var noget jeg hellere snart måtte få lavet igen. Jeg husker tydeligt for nogle år siden hvor der virkelig også var bagt grød på de sociale medier – det var Green Kitchen Stories der havde lavet en bagt gulerodskagegrød der bare smagte helt fantastisk. Den bliver jeg også snart nødt til at lave igen.

Bagt grød er til de morgener hvor der lige er lidt ekstra tid – det er virkelig hurtigt at røre sammen, men skal lige have en halv times tid i ovnen. Til gengæld passer den så sig selv den halve time, og du kan bruge tiden på at se morgen tv, brygge en lækker kop kaffe, eller bare snuse en halv time ekstra under dynen.

bagt havregrød


INGREDIENSER (2-3 pers)

2 æg
1 banan
1 tsk akaciehonning
2 dl grovvalsede havregryn
1,5 dl mælk
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 stort æble
1 spsk kanel
en lille håndfuld hasselnødder
lidt ekstra akaciehonning til toppen
en lille klat smør

FREMGANGSMÅDE

Mos bananen, tilsæt æg, honning og mælk og rør det godt sammen. Bland havregryn, bagepulver og salt og bland de tørre ingredienser i den våde blanding. Smør et lille ildfast fad med smør og hæld havregrynsblandingen i formen. Skær æblet i tynde både og vend dem i kanel. Fordel æblebådene på toppen af grøden. Hak hasselnødderne groft og drys dem ud over toppen. Hæld lidt akaciehonning i en tynd stråle ud over toppen. Bag grøden ved 180 grader i 30-35 min indtil den er gennembagt. Tjek evt med en kødnål at den ikke er flydende i midten.

Spis den bagte havregrød med lidt skyr/græsk yoghurt og evt lidt ekstra akaciehonning (hvis du ligesom jeg har en sød tand). Velbekomme!

bagt grød med æble


2 Comments on Bagt grød med æble og kanel

 1. julie
  31/10/2016 at 19:01 (8 år ago)

  Glæder mig til at prøve, det ser godt ud!

  Svar
  • Pilenskoekken
   01/11/2016 at 09:11 (8 år ago)

   Det er så lækkert Julie – og virkelig nemt 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *