Chokolademazarin med kanel og brombær


chokolademazarin

Denne her kage – det er virkelig en af de gode! Chokolademazarinen er en fusion mellem en mazarinkage og en brownie. To af mine yndlingskager i én – så bliver det altså ikke bedre. Jeg har piftet chokolademazarinen op med lidt kanel, tilsat lækre saftige brombær og toppet den med en sød og frisk brombærganache med mælkechokolade. Virkelig lækker kombination!

Jeg lavede denne chokolademazarin i sidste weekend, da vores lille madklub med påhæng skulle mødes til tapas og hygge. Og jeg var selvfølgelig hurtig til at melde mig på desserten og brødet. Hvilket jeg faktisk altid er – men der plejer ikke at være klager fra de andre, så det tager jeg som et godt tegn. Sådan et sammenskudsgilde er jeg generelt fan af. Det er en dejlig nem og lækker måde at sammensætte et måltid til mange mennesker uden at nogen skal stå i køkkenet en hel dag. Genialt. Vi havde en virkelig dejlig aften med masser af lækker mad, vin, kage og spil. Den succes gentager vi forhåbentlig snart igen.

Kagen her er virkelig tung, intens og fuld af smag. Kanel klæder bare chokolade og brombær virkelig godt, og så er det både smukt og lækkert med de saftige brombær i kagen. Brombærganachen kunne jeg skrive en roman om, så godt den smager, men jeg kan dog ikke selv tage æren for opskriften. Brombærganachen er tyvsjålet fra den altid dygtige Maja – jeg har så bare valgt at bruge den på en lidt anden måde her. Og det bliver bestemt ikke sidste gang at jeg laver en ganache med frugtpuré. Det giver en dejlig frisk smag til den ellers fede mælkechokoladeganache. Haps.

Står du og er lidt fredagslækkersulten og mangler lidt til weekendhyggen, så foreslår jeg at du smutter i køkkenet og bikser sådan en sag her sammen. Jeg lover at den vil bringe glæde hos enhver chokolade- eller marcipanmund. Selv står jeg i køkkenet hele dagen i dag og bager på livet løs. For i morgen får jeg besøg af verdens sødeste veninder som skal forkæles med en lækker brunch og et lille kagebord <3

God weekend til jer alle – må den bliver fyldt med masser af søde lækkerier.

mazarinkage


INGREDIENSER (10-12 pers)

Chokolademazarin

200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
100 g hvedemel
120 g mørk chokolade (gerne 60-70 %)
1 spsk kakaopulver
1 tsk kanel
100 g frosne brombær

Brombærganache

150 g god mælkechokolade
150 g frosne brombær
30 g glukosesirup
1 spsk citronsaft

Pynt

10 g mørk chokolade
10 g mælkechokolade
crispy pearls
Skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Chokolademazarin

Smelt chokoladen og stil den til side. Ælt marcipan og sukker godt sammen, og pisk det lyst og ensartet med smørret. Tilsæt æggene, et ad gangen, imens du pisker og pisk det hele sammen til en lys og luftig blanding. Vend den smeltede chokolade i dejen. Sigt hvedemel, kanel og kakao i skålen og vend det hele godt sammen med en dejskraber til en ensartet blanding. Hæld dejen i en firkantet form (ca 22*22 cm) foret med bagepapir , og stik de frosne brombær ned i dejen. Sørg for at jævne overfladen ud med dej, og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 30 min. – pas på ikke at overbage den. Køl kagen helt af og lad den sætte sig på køl – gerne natten over.

Brombærganache

Smelt chokoladen over vandbad og stil til side. Kog brombær, glukosesirup og citronsaft op i en gryde og lad det småkoge et par minutter til brombærrene bliver bløde. Hæld brombærblandingen gennem en sigte og pres saften ud. Du skal bruge ca 75 g brombærpuré. Hæld den varme brombærpuré over chokoladen, lidt ad gangen, og rør rundt med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen over den kolde kage og brug en paletkniv til at fordele ganachen jævnt. Sæt kagen på køl i yderligere 30 min – mindst.

Pynt

Smelt mørk chokolade og mælkechokolade og kom det i hver sit kræmmerhus (af bagepapir) eller sprøjtepose. Sørg for at der kun er en lille åbning i enden, og hæld de to slags chokolade i et fint mønster ud over kagen. Pynt med crispy pearls (eller alternativt nødder) og skovsyre. Skære kanterne af kagen så du får en flot skarp kant.

Velbekomme!

mazarinkage med chokolade


2 Comments on Chokolademazarin med kanel og brombær

 1. Jenny
  05/11/2016 at 16:55 (2 år ago)

  Hvilken temperatur bager du den ved? Jeg vil lave en hindbær version til en middag i næste uge.

  Svar
  • Pilenskoekken
   05/11/2016 at 21:40 (2 år ago)

   Hej Jenny

   Den skal bages ved 180 grader traditionel ovn. God fornøjelse med kagebagningen – håber den bringer masser af glæde til din middag 🙂

   Kh Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *