Brownie med amaretto og marcipan


brownie opskrift

Der er næsten ingenting der slår en virkelig god brownie – og den skal gerne være rigtig tung, snasket og nærmest helt konfektagtig i konsistensen. Så er den altså bedst. Jeg har givet min yndlings brownie et twist af amaretto og marcipanstykker og et lækkert låg af chokoladeganache. Haps en lækker kombination!

Denne brownie med amaretto og marcipan blev serveret til min fødselsdag, hvorfor jeg gjorde lidt ekstra ud af pynten (som er inspireret af Maja Vase). Du kan sagtens undlade ganachen på toppen, hvis du er utålmodig – men nu hvor kagen alligevel har bedst af at stå til næste dag så kan man jo lige skynde sig at proppe lidt ganache på inden servering. Det er altså kræs – chokolade med chokolade på.

Jeg har længe drømt om at proppe amaretto i mine kager efter at have set det i flere typer af  bagværk – og det er bestemt ikke den sidste kage jeg kommer amaretto i. Det giver altså bare en virkelig lækker smag til kagen, og så passer det så godt til den meget mørke chokolade og de store stykker marcipan.

Husk at lave kagen dagen før den skal serveres, for den har altså bedst af at stå natten over, så den lige kan sætte sig ordentligt.

brownie


INGREDIENSER (12-14 pers)

Brownie

200 g god mørk chokolade (60-70 %)
175 g smør
200 g rørsukker
4 æg
75 g hvedemel
1/4 tsk salt
100 g marcipan i små tern + 1 spsk hvedemel
1/2 dl amaretto

Chokoladeganache og pynt

200 g god mælkechokolade (35-50 %)
1 dl piskefløde
25 g glukosesirup
skovsyre og crispy pearls

FREMGANGSMÅDE

Brownie

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Smelt smørret ved smag varme og smelt chokoladen ud i smørret. Vend chokoladeblandingen i æggene lidt efter lidt og vend derefter amaretto i dejen. Sigt hvedemel og vend det i dejen. Rør marcipanstykkerne sammen med 1 spsk hvedemel, så stykkerne er dækket af mel og vend dem til sidst i blandingen. Hæld dejen i en firkantet form (22*22 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25-30 min. Lad kagen køle af og sætte sig i køleskabet til næste dag (eller minimum 5 timer).

Chokoladeganache og pynt

Hak chokolade fint og hæld den i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over den hakkede chokolade. Lad det stå ca 30 sek og rør derefter ganachen sammen til den er blank og ensartet. Hæld din chokoladeganache over den kolde kage og fordel det med en spatel (tag 1 spsk ganache fra til pynt). Sæt kagen på køl i ca 30 min indtil den har sat sig. Pynt kagen ved at drizzle den sidste spsk ganache over kagen og pynt med crispy pearls og skovsyre. Skær kanterne af kagen, så du får helt skarpe kanter.

Velbekomme!

brownie med amaretto


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *