Haydari opskrift – tyrkisk fetadip med bagte peberfrugter


haydari dip

Haydari er en af mine yndlingsdip fra det tyrkiske køkken, bestående af bagte peberfrugter, god feta og en god omgang chili. Jeg har dog altid valgt denne nemme løsning når det kommer til haydari – nemlig købeversionen. Men det bliver da vist også sidste gang, for hold nu op hvor er det nemt at lave sin egen haydari, og så smager det altså bare endnu bedre. Især fordi man kan tilpasse mængden af chili så det passer til ens smagsløg.

Denne haydari blev serveret i de lækreste kyllingeshawarma med hummus, pulled chicken med masser af krydderier og en farverig salat. Haps, det var så godt – og skal meget snart laves igen. Men haydarien kan også bruges til mange andre ting, fx på en rugbrødsmad med lidt persille på toppen, som dip til grøntsagsstænger og rugbrødschips eller som tilbehør til en salat eller andet tyrkisk inspireret mad.

Hvis du ikke har prøvet at lave din egen haydari endnu, så lov mig at du prøver det næste gang. Så kan du altid vende tilbage til købeversionen, hvis du synes det er for bøvlet. Men det er altså overraskende nemt, og så smager det helt fantastisk.

haydari


INGREDIENSER

3 røde peberfrugter
300 g fetaost (gerne en cremet en)
en håndfuld bredbladet persille
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk spidskommen
2 store fed hvidløg
stærk chilisauce
cayenne peber

FREMGANGSMÅDE

Skær peberfrugterne i kvarte, rens dem og placer dem på en bageplade med skindsiden op ad. Bag peberfrugterne ved 200 grader traditionel ovn i ca 25 min indtil de er let brændte på skindsiden. Lad dem køle af før du trækker skindet af. Blend de afkølede peberfrugter med feta, olivenolie, citronsaft, persille, presset hvidløg og spidskommen. Blend indtil haydarien har den ønskede konsistens. Smag til med chilisauce og cayenne peber – jeg elsker den stærk, men pas på med cayennepeber, der kan hurtigt komme for meget i.

Server din haydari som dip til grøntsagstænger, i pita med falafler, eller i hjemmelavet kyllingeshawarma.

haydari opskrift


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *