Citronmåne med marcipan og hvid chokolade


citronmåne opskrift

Citronmåne er en ægte klassiker – i kender den sikkert. Den der med gul glasur og en halvtør konsistens fra Dancake. Den er altså ikke så spændende vel? Men denne her hjemmelavede citronmåne fyldt med marcipan er alt andet end kedelig – den er lækker saftig, syrlig, sød og så er den toppet med en dejlig hvid chokoladeganache og lidt ekstra citronskal. Haps det er godt!

Marcipan og hvid chokolade i en kage er vist aldrig en dårlig idé – den klassiske citronmåne er lige blevet lidt mere spændende. Og dem jeg serverede kagen for var vist også enige – den forsvandt i hvert fald så hurtigt at jeg straks måtte igang med at bage en ny.

Jeg er helt vild med citron i kager – det syrlige sammen med det søde er bare så lækkert. Og selvom jeg har en meget sød tand er det altså virkelig dejligt med en lidt friskere kage engang imellem. Jeg er sikker på at denne her citronmåne bliver min redning i mange situationer, hvor der lige skal bages en “nem” kage – den er nemlig super nem at lave, let at tage med og så kan man med fordel lave den dagen før.

Hvis du kunne tænke dig at give ny liv til en klassiker som citronmånen, så anbefaler jeg at du skynder dig i køkkenet og laver denne her. For den er altså smaddergod!

citronmåne


INGREDIENSER (8 pers)

Citronmåne

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
1 vaniljestang
1 øko citron, skal og saft heraf
80 g hvedemel

Hvid chokoladeganache

150 g hvid chokolade
0,75 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
10 g smør

Pynt

skovsyre
frysetørrede hindbær
usaltede pistaciekerner

FREMGANGSMÅDE

Citronmåne

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Ælt sukker, vanilje, marcipan og citronskal sammen, så sukkeret er arbejdet ind i marcipanen. Tilsæt det bløde smør og pisk det til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen og pisk imellem hvert så blandingen bliver lys og luftig. Tilsæt citronsaft og sigtet hvedemel og vend det hele sammen. Hæld dejen i springform (22 cm) foret med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden kanterne løsnes fra springformen.

Hvid chokoladeganache

Hak chokoladen fint, og varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld lidt efter lidt den varme fløde og chokoladen og vend det sammen til en blød ganache. Tilsæt smør og lad det smelte ud i ganachen – hvis ganachen ikke er varm nok kan du varme den forsigtigt over vandbad indtil smørret er smeltet ud heri. Tilsæt citronsaft og vend det hele godt sammen.

For springformen med kageplast, så det ligger helt tæt op ad kagen. Hæld ganachen over kagen og sæt den på køl i yderligere 2 timer.

Pynt kagen med frysetørrede hindbær, pistaciekerner, skovsyre, blomster eller hvad dine køkkenskabe byder på.

citronmazarin


11 Comments on Citronmåne med marcipan og hvid chokolade

 1. Kathrine
  31/07/2018 at 21:43 (3 år ago)

  Skal der ikke bagepulver i?

  Jeg har desværre lavet din citronmåne kage her til aften. Og da den er færdig, er den på ingen måder hævet op. Jeg tager den ud og kigger og kigger på opskriften for at se om jeg har gjort noget forkert. Men det har jeg ikke. Men så slår det mig. Der skal da bagepulver i? Mega øv at du har glemt at skrive det i opskriften :/

  Svar
  • Pilen
   01/08/2018 at 13:37 (3 år ago)

   Kære Kathrine

   Der skal ikke bagepulver i dejen, da den er lavet som en mazarinkage. Den vil hæve lidt op under bagning og så vil toppen typisk flade ud når den er kølet lidt af 🙂 da den er lavet som en mazarinkage er den mere tæt i konsistensen, men den skal selvfølgelig ikke være underbagt. Hvis den er faldet helt sammen kan det skyldes at dejen ikke er pisket nok – den skal piskes helt lys, cremet og luftig efter æggene er kommet i, for at den får den rigtige konsistens. Så det er altså derfor at der ikke er bagepulver i 🙂 håber det var svar nok og at du tør kaste dig ud i flere kager ❤️

   Søde jilsner, Camilla

   Svar
   • Brit S
    13/03/2019 at 15:13 (3 år ago)

    Jeg har bagt din kage for første gang til min datters 20-års fødselsdag i dag! Opskriften fulgte jeg til punkt og prikke, og den er blevet helt igennem perfekt. Let og luftig med en dejlig friskhed! Ingen dikkedarer – og ingen bagepulver 🙂 Tak fra Holbæk.

    Svar
    • pilenskoekken90
     13/03/2019 at 18:35 (3 år ago)

     Det gør mig så glad at høre! Det er også en stor favorit herhjemme <3

     Svar
 2. Pia
  15/08/2018 at 15:38 (3 år ago)

  Kan kagen fryses altså uden det hvide på men selve kagen så man kan bage den en uge før ?

  Svar
  • Pilen
   20/08/2018 at 09:02 (3 år ago)

   det kan du sagtens <3

   Svar
  • Katrine
   27/03/2021 at 16:37 (7 måneder ago)

   Kan man bage selve kagen aftenen før den skal bruges/spise, – tænker om det vil ændre for meget ift. smag og konsistens

   Svar
 3. Jasmin
  18/08/2018 at 17:25 (3 år ago)

  Hej kan man fryse kagen?
  Mvh Jasmin

  Svar
  • Pilen
   20/08/2018 at 09:00 (3 år ago)

   Ja du kan sagtens fryse kagen – jeg vil dog foretrække at fryse den uden ganache <3

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
 4. Pia
  27/08/2018 at 18:13 (3 år ago)

  Nu kan jeg se at du skriver at man kan fryse kagen men hvor længe kan den holde sig i fryseren?

  Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Citronmåne med marcipan og hvid chokolade

 1. […] en citronmåne med marcipan – denne gang med en hvid chokoladeganache og knas fra grønne pistaciekerner og frysetørrede […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *