Pasta med kødboller, champignonsovs og rosmarin

Citronmåne med marcipan og hvid chokolade

[line]

citronmåne opskrift

Citronmåne er en ægte klassiker – i kender den sikkert. Den der med gul glasur og en halvtør konsistens fra Dancake. Den er altså ikke så spændende vel? Men denne her hjemmelavede citronmåne fyldt med marcipan er alt andet end kedelig – den er lækker saftig, syrlig, sød og så er den toppet med en dejlig hvid chokoladeganache og lidt ekstra citronskal. Haps det er godt!

Marcipan og hvid chokolade i en kage er vist aldrig en dårlig idé – den klassiske citronmåne er lige blevet lidt mere spændende. Og dem jeg serverede kagen for var vist også enige – den forsvandt i hvert fald så hurtigt at jeg straks måtte igang med at bage en ny.

Jeg er helt vild med citron i kager – det syrlige sammen med det søde er bare så lækkert. Og selvom jeg har en meget sød tand er det altså virkelig dejligt med en lidt friskere kage engang imellem. Jeg er sikker på at denne her citronmåne bliver min redning i mange situationer, hvor der lige skal bages en “nem” kage – den er nemlig super nem at lave, let at tage med og så kan man med fordel lave den dagen før.

Hvis du kunne tænke dig at give ny liv til en klassiker som citronmånen, så anbefaler jeg at du skynder dig i køkkenet og laver denne her. For den er altså smaddergod!

citronmåne

[line]

INGREDIENSER (8 pers)

Citronmåne

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
1 vaniljestang
1 øko citron, skal og saft heraf
80 g hvedemel

Hvid chokoladeganache

150 g hvid chokolade
0,75 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
10 g smør

Pynt

skovsyre
frysetørrede hindbær
usaltede pistaciekerner

FREMGANGSMÅDE

Citronmåne

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Ælt sukker, vanilje, marcipan og citronskal sammen, så sukkeret er arbejdet ind i marcipanen. Tilsæt det bløde smør og pisk det til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen og pisk imellem hvert så blandingen bliver lys og luftig. Tilsæt citronsaft og sigtet hvedemel og vend det hele sammen. Hæld dejen i springform (22 cm) foret med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i 25-30 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden kanterne løsnes fra springformen.

Hvid chokoladeganache

Hak chokoladen fint, og varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld lidt efter lidt den varme fløde og chokoladen og vend det sammen til en blød ganache. Tilsæt smør og lad det smelte ud i ganachen – hvis ganachen ikke er varm nok kan du varme den forsigtigt over vandbad indtil smørret er smeltet ud heri. Tilsæt citronsaft og vend det hele godt sammen.

For springformen med kageplast, så det ligger helt tæt op ad kagen. Hæld ganachen over kagen og sæt den på køl i yderligere 2 timer.

Pynt kagen med frysetørrede hindbær, pistaciekerner, skovsyre, blomster eller hvad dine køkkenskabe byder på.

citronmazarin

[line]

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med kødboller, champignonsovs og rosmarin